Ecranul telefonului nu se stinge. Ce trebuie făcut. Ce trebuie să faceți dacă telefonul dvs. nu pornește: probleme și soluții de bază. Celularul nu pornește după oprire
dar se stinge când este apelat și nu pornește. Ce să configurați și cum să remediați problema?
Mulți utilizatori se confruntă cu o problemă atunci când telefon sau Tableta Android începe să se redea. Se pare că nu s-a întâmplat nimic care ar putea provoca o defecțiune, dar nu funcționează așa cum ar trebui.
De exemplu, dispozitivul are probleme cu faptul că lumina de fundal a ecranului sau funcția de pornire / oprire etc. nu funcționează corect... Acest lucru se poate datora:
Primul: Problemă software- adică problema este o eroare de software
Al doilea: Eroare hardware- adică problema constă în „hardware” (adică necesită înlocuirea sau restaurarea pieselor de schimb pentru gadget)
Cu toate acestea, nu vă grăbiți să vă supărați - în 90% din cazurile cu probleme funcționarea sistemului de reglare a sursei de alimentare, reglarea luminii de fundal, afișajul pornit / oprit smartphone a sau Tableta Android este de vină eroare de software, pe care le poți repara cu ușurință pe cont propriu.
Remedierea unei erori software:
Metoda 1. Destul de simplu - du-te la „Setări” gaseste acolo „Backup și resetare” unde alegi tu resetare completă setări cu ștergerea tuturor datelor. Aveți grijă, utilizarea acestei metode este adesea eficientă, dar implică eliminarea tuturor fotografiilor, contactelor, parolelor, muzicii, jocurilor, videoclipurilor și, în general, a tuturor informațiilor stocate pe smartphone e sau tableta e. Prin urmare, salvați mai întâi tot ce aveți nevoie conectând gadgetul la computer. Dacă această metodă nu vi se potrivește sau dacă problema persistă după aceasta, consultați Metoda 2.
Metoda 2.
Bazat pe rezolvarea problemelor de ecran telefoane s tablete bazate pe Android prin introducerea unui software suplimentar. Utilități care controlează toate procesele din interiorul gadgeturilor. Astăzi, există destul de multe dintre ele, cu toate acestea, cu cât o aplicație conține mai puține funcții, cu atât este mai eficientă, de regulă. Cel mai bun dintre toate controlează funcțiile sistemului, corectează și remediază toate erorile posibile de setări și sincronizare. Este un utilitar mic, ușor de utilizat, gratuit pentru dispozitive bazate pe Android. Puteți descărca aplicația de pe Google Play și puteți vedea opțiunile sale suplimentare în descriere. După instalarea aplicației, nu mai rămâne decât să o lansați. Mai mult, de la voi, în principiu, nu este necesar altceva. Aplicația va prelua complet controlul funcțiilor dispozitivului. (Apropo, printre altele, gadgetul va începe să se încarce cu 20% mai repede, iar performanța sa va crește semnificativ, ceea ce va afecta viteza de încărcare și funcționare a tuturor aplicațiilor, jocurilor și a sistemului în ansamblu. medie, după scanare, sistemul funcționează cu 50% mai repede.)
Metoda 3.
Schimbarea software-ului dispozitivului sau, așa cum se mai numește "Pe firmware ". Această metodă, de regulă, necesită anumite abilități și este rezolvată contactând Centrul de service. Pentru a îndeplini în mod independent această sarcină, trebuie să contactați site-ul web al producătorului pentru dispozitivul dvs., să descărcați utilitățile și firmware-ul necesar pentru firmware, apoi să îl reinstalați pe gadget.
Dacă niciuna dintre metode nu aduce rezultate, din păcate, va trebui să contactați Centrul de service pentru repararea dumneavoastră tableta a sau smartphone a.
Ecranul sau lumina de fundal nu se sting pe un smartphone sau tabletă Android. Sau, ecranul smartphone-ului rămâne gol când este apelat și nu pornește.
Dacă telefonul tău Android samsung, xiomi, lenovo, asus, zte, huavei, sony și așa mai departe se blochează și are o baterie nedemontabilă, aceasta nu este o mare problemă.
Telefoanele Android moderne au o funcție ascunsă pentru a reporni manual sistemul de operare.
Constă în faptul că butonul de oprire de pe dispozitiv trebuie să fie ținut nu timp de cinci secunde, ca de obicei, ci timp de 20-30 de secunde.
O astfel de acțiune prelungită face ca telefonul să repornească. Desigur, mulți proprietari de dispozitive mobile cu o baterie nedemontabilă, dacă telefonul îngheață, se simt complet neajutorat. Acesta este motivul pentru care a fost creat acest ghid.
Nu este absolut necesar să intrați în panică într-o astfel de situație. Țineți apăsat butonul de oprire mai mult decât perioada normală de timp.
Uneori este necesar să apăsați simultan și să țineți apăsat încă unul (reducerea volumului și oprirea) sau chiar două butoane.
Dacă nu s-a întâmplat nimic - nu există absolut nicio reacție, atunci trebuie doar să așteptați până când bateria este complet descărcată.
Desigur, nu vreau să aștept, dar este mai bine decât să-l transport pentru reparații care să fie demontate și repornite. Să sapăm puțin mai adânc.
Cum mi-am repornit telefonul înghețat cu o baterie Samsung A3 care nu poate fi detașată
Deși telefoanele se îmbunătățesc tot timpul, uneori progresul nu poate fi jucat în mâinile noastre. Acest lucru s-a întâmplat cu dispozitivele cu o baterie care nu poate fi detașată.
Anterior, în caz de îngheț, am scos rapid bateria, am conectat-o din nou, am pornit-o și totul - problema este rezolvată.
Astăzi, o astfel de resuscitare nu va funcționa pe multe dispozitive Android, cum ar fi, de exemplu, pe Samsung A3.
Am fost ajutat de opțiunea unei combinații de butoane „Power” + „Volume Down” timp de aproximativ zece secunde. Dispozitivul a fost oprit și pornit.
De ce telefonul Android se blochează și nu se va reporni
Dacă telefonul este înghețat și nu răspunde la nicio atingere, atunci acesta este fie o eroare de sistem, fie o problemă de ecran - pe ecranul tactil.
În practică, telefonul îngheață cel mai adesea din cauza aplicațiilor - este posibil să nu aibă suficientă memorie RAM și poate apărea un fel de eroare.
Dacă bateria este detașabilă, atunci nu vă agitați, scoateți-o pentru un minut - un mod de lucru 100% pentru a scăpa de înghețuri.
Când versiunea clasică nu funcționează, rămâne cea forțată: apăsând simultan butoanele „Off” și „Volume” (ce volum și chiar două simultan depinde de dispozitiv - xiomi, samsung, asus, sony, zte, lenovo, huavei)
Ce să faci cu un telefon Android pentru a scăpa de înghețuri
Uneori, telefonul poate fi repornit, dar înghețarea revine în continuare. Atunci încearcă
Unul dintre principalele motive pentru îngheț este performanța scăzută (un dispozitiv slab), astfel încât în astfel de dispozitive este recomandabil să nu folosiți efecte, cum ar fi imagini de fundal animate - acestea încarcă foarte mult memoria și procesorul.
De asemenea, nu supraîncărcați nici măcar cardul de memorie - acest lucru contribuie și la îngheț. Echilibru optim atunci când 10% din memorie rămâne liberă.
NOTĂ: producătorii de telefoane cu o baterie nepământeană sunt conștienți de faptul că telefonul poate îngheța și nu poate reacționa la nimic, prin urmare, oferă o cale de ieșire din această situație - ținând apăsat butonul de oprire până când repornirea sistemului de operare Android. Noroc.
Cel mai frecvent motiv pentru o oprire spontană este o baterie care funcționează defectuos sau o conexiune slabă între contactele bateriei și telefon. Această defecțiune se poate datora achiziționării unui produs inițial defect, fie că este vorba de un telefon sau de o baterie, fie că articolul devine inutilizabil din cauza contactelor înfundate. În acest caz, ar trebui să încercați să puneți o altă baterie în telefon și să o verificați pentru funcționare.
Telefonul mobil poate, în anumite circumstanțe, să se oprească sau să repornească spontan. Motivele acestui comportament al dispozitivului pot fi diferite, atât hardware, cât și software.
Instrucțiuni
Cea mai frecventă cauză de oprire spontană este alimentarea insuficientă a bateriei. De regulă, înainte de oprire din acest motiv, dispozitivul afișează un avertisment corespunzător pe ecran, uneori chiar de mai multe ori. Dacă în acest moment tastați sau editați textul, la primul astfel de avertisment, salvați-l cât mai curând posibil și lăsați editarea ulterioară pentru mai târziu, când dispozitivul este încărcat. Când ajungeți, începeți să vă încărcați telefonul imediat.
Manipularea dură a telefonului poate cauza oprirea bruscă a acestuia. De exemplu, dispozitivul a fost scăpat frecvent sau a fost într-o cameră extrem de umedă. Multe persoane le place să se întindă în timp ce vorbesc sau joacă diverse aplicații. Circuitul telefonului mobil se oxidează treptat și se scurtcircuită. Oprirea sa spontană constantă are loc. Este posibil să verificați singur circuitul tipărit pentru o defecțiune. Pentru a face acest lucru, strângeți telefonul în mâini, dacă începe să atârne sau, atunci este în ea.
Bateria este descărcată. Ei bine, totul este clar aici, telefonul trebuie doar încărcat. Uneori există momente în care bateria „moare”. Pentru a o salva, trebuie să conectați telefonul la rețea timp de 24 de ore. După aceea, telefonul ar trebui să funcționeze.
Transmițătorul este defect. Este posibil ca amplificatorul de putere să fi fost deteriorat. Această defecțiune duce la mult consum de energie și se oprește, neputând rezista la suprasarcină.
Verificați butonul de pornire al telefonului. Poate că butonul s-a stins și mașina. Poate fi înlocuit la un centru de service.
Există momente când telefonul se oprește în timpul unui apel și, dacă vorbești la telefon, telefonul funcționează bine. Acest lucru poate indica faptul că cablul difuzorului este deteriorat.
Telefonul se poate opri din cauza unei defecțiuni a conectorului MiniUSB. O astfel de baterie de telefon mobil este oprită și după încărcare este posibil să nu se aprindă mult timp.
Când înlocuiți bateria din telefon cu una nouă, sunt posibile și probleme cu telefonul mobil.
Cum să remediați situația
Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați centrul de contact. Experții vă vor ajuta să aflați cauza defecțiunii și să o eliminați. Dacă telefonul este în garanție, îl vor repara. Dar dacă defecțiunea este din vina dvs., fiți pregătiți să plătiți pentru serviciile oferite.
Într-o zi, o tabletă sau un smartphone pe care este instalat sistemul de operare Android refuză să pornească și / sau nu se încarcă. De fapt, totul nu este atât de dificil: trebuie să determinați cu exactitate motivul pentru care dispozitivul se comportă astfel.
Motive pentru care un smartphone sau o tabletă Android nu se aprinde sau nu se încarcă
Există mai multe motive pentru care dispozitivul nu preia controlul și nu pornește.
Baterie complet descărcată. Acest lucru se întâmplă când tableta zace de mai multe zile cu bateria descărcată. Datorită descărcării automate, tensiunea din baterie a scăzut atât de mult încât „încărcarea” standard este inutilă. Supra descărcarea bateriei duce la faptul că încercările de a o încărca cu „încărcare” obișnuită nu duc la nimic - gadgetul nu prezintă semne de viață. În centrul de service, acestea deschid carcasa sau scot capacul exterior al bateriei (de la capătul în care se află propriul controler) și furnizează tensiunea necesară „ocolind” o unitate specială de alimentare. Puteți utiliza un încărcător „inteligent” care „antrenează” bateria în conformitate cu un alt algoritm de reîncărcare, fără a deschide bateria însăși - astfel sunt, de exemplu, analizorii de baterii Cadex. Dacă capacitatea bateriei a scăzut semnificativ - mai puțin de 70% - specialistul o antrenează (cicluri complete de încărcare-descărcare). Dacă antrenamentul bateriei încă nu dă niciun rezultat, bateria poate fi înlocuită cu aceeași. Apoi totul este asamblat înapoi și bateria se încarcă de la încărcătorul standard. Încărcător defect. Orice detaliu poate eșua în el. Acest lucru se întâmplă mai rar decât o rupere a firului. Oricine nu dorește să repare singur „încărcarea”, cumpără unul nou. Eliminați contrafacerile, utilizați „încărcătorul” de marcă original de la producătorul dispozitivului dvs. sau încărcați gadgetul din portul USB al unui computer, televizor, „brichetă” auto sau hub USB. Defalcarea echipamentului pentru smartphone sau tabletă. Probleme hardware și defecțiuni ale dispozitivului, cum ar fi un ecran spart. Duceți dispozitivul la un centru de service pentru diagnosticare. Aceasta va decide costul reparării obiectului gadget.
Cum să porniți dispozitivul dacă nu se încarcă deloc și nu pornește
Există mai multe motive frecvente pentru care este posibil ca un dispozitiv să nu pornească.
Blocare la pornirea sistemului Android
Dacă dispozitivul dvs. nu pornește, sistemul Android sa prăbușit în timp ce porniți.
Trageți bateria afară timp de 10 secunde. Pentru majoritatea smartphone-urilor, în special a celor ieftine, acest lucru se face în câteva secunde, dar tableta trebuie deseori demontată. Poate fi necesar un set special de șurubelnițe mici.
Tabletele și unele smartphone-uri scumpe pot avea un micrik (microswitch) - un mic buton ascuns de resetare de urgență pe care îl apăsați cu o agrafă sau un ac. Țineți-l timp de 10 secunde. Este situat atât în exterior, cât și sub capacul din spate, lângă sloturile pentru cartele SIM, slotul pentru card SD și chiar într-un loc în care nu îl veți vedea imediat; uneori are o etichetă subtilă „Reset”. Poate că, după o astfel de resetare, sistemul Android de pe gadget va porni cu succes.
Contactul nesigur al bateriei cu bornele de alimentare din dispozitiv
Se întâmplă ca terminalele să fie uzate de frecvente „zvâcniri” ale bateriei - o puteți vedea imediat. Îndoiți bornele ușor spre exterior, astfel încât să se potrivească perfect cu bornele bateriei. Terminalele bateriei pot fi murdare sau murdare. Curățați-le cu orice solvent (alcool, apă de colonie, acetonă etc.).
Bateria este complet inutilizabilă
Dacă problema se află în baterie, cumpărați același lucru și duceți-l pe cel defect la centrul de service pentru diagnosticare. În cazul încărcătorului, este la fel.
De ce pornește dispozitivul, dar nu pornește până la capăt
Tableta sau smartphone-ul se aprinde, dar sistemul Android refuză să pornească, „blocat” de sigla verde a robotului Android sau încărcarea „desktopului” Android după o așteptare de zece minute. Motivele:
blocare în software-ul Android - de exemplu, atunci când instalați aplicații Android neconfirmate;
obținerea unui „virus” - este posibil să fi vizitat site-uri dubioase sau să fi descărcat un fișier „infectat”. Pentru Android, există și viruși care interferează cu funcționarea normală a gadgetului sau chiar dezactivează complet sistemul Android;
ștergerea accidentală a componentelor Android la introducerea memoriei interne în modul Root-access (acces complet la sistemul și folderele de programe ale Android);
formatarea accidentală a unității C: unitate în memoria flash internă a dispozitivului atunci când introduceți acest dispozitiv de pe un computer (rar, dar se întâmplă!) și alte acțiuni neglijente cu sistemul de fișiere Android;
unitatea C: memorie internă plină - deseori sistemul Android se blochează. Eliberați cel puțin 20% din spațiul pe disc. Transferați aplicații neesențiale pe cardul de memorie.
În toate cazurile - cu excepția ultimului - reinstalarea sistemului de operare Android (intermitent) pe dispozitivul dvs. vă va ajuta.
Cum să funcționezi dispozitivul dacă Android nu va porni
În cazul unui accident normal de pornire, o resetare hard poate ajuta. Această resetare se efectuează în modul de recuperare. Pentru fiecare marcă și model al dispozitivului, transferul gadgetului în modul Recuperare poate fi efectuat în conformitate cu o schemă separată. Cel mai adesea, butonul Power, Home și unul dintre butoanele de volum sunt ținute apăsate în același timp. Secvența acțiunilor poate fi după cum urmează:
Țineți-le timp de 10-20 de secunde pentru a afișa meniul ClockworkMod Recovery. Selectați Ștergeți datele / Resetare din fabrică. Selectăm elementul da - ștergeți toate datele utilizatorului („Da - ștergeți toate datele utilizatorului”). Apoi selectăm elementul de repornire a sistemului acum („Reporniți sistemul imediat”).
Meniul consolei ClockworkMod cu diferite versiuni se schimbă puțin în timp - funcții noi apar rar pe măsură ce ClockworkMod este actualizat, însă programul ClockworkMod în sine cu fiecare nouă actualizare este susținut de un număr tot mai mare de mărci și modele de dispozitive și funcționează pe un număr tot mai mare de procesoare . Indiferent de versiunea ClockworkMod care se dovedește a fi, veți avea acces la toate funcțiile de reinstalare / resetare a sistemului Android.
Dacă sistemul Android este șters din greșeală din consola ClockworkMod sau sistemul de operare Android este infectat cu un „virus”, numai reinstalarea Android va ajuta.
Dacă nu sunteți sigur, grăbiți-vă la centrul de servicii Android sau similar, unde vă vor ajuta să „blițuiți”.
Alte probleme posibile cu pornirea tabletei / smartphone-ului pe Android și modalități de a le rezolva
Lista principalelor probleme legate de pornirea dispozitivului include:
Dispozitivul vibrează, dar nu pornește. Vibrația este un semnal că un smartphone sau o tabletă este încă „în viață”. Bateria este de vină, din nou. Cauzele vibrațiilor fără activare ulterioară: baterie descărcată excesiv. Energia stocată nu este suficientă pentru a porni nu numai sistemul, ci cel puțin pentru a arăta sigla Android și a porni lumina de fundal. Încărcați dispozitivul dvs. de urgență;
bateria este înghețată pe vreme rece, în ciuda faptului că a fost încărcată cu o zi înainte și dispozitivul nu a fost folosit. Nu reține sarcina (curentul de funcționare) cerută de gadget în sine. Încărcați dispozitivul la temperatura camerei. Domeniul de funcționare pentru funcționarea normală a bateriei este de 15–35 grade;
Domeniul de funcționare pentru funcționarea normală a bateriei este de 15–35 grade; ecran deteriorat și / sau module pentru transmiterea videoclipului pe ecran. Dispozitivul rulează și sistemul Android pornește, dar nu este afișată nicio imagine. Afișajul este rupt - va fi înlocuit pentru dvs. Adaptorul video (GPU), care formează semnalul video, care este apoi furnizat matricei afișajului, este defect - îl vor schimba, de asemenea, contactați centrul de service. Au existat erori software pe partea Android. Motivele pot fi diferite: de la aplicații „strâmbe” care au cauzat un conflict în sistemul de operare la „atacuri de viruși”. Reinstalați din nou sistemul Android. Ați „curățat” sistemul Android de aplicații inutile și ați „șters” fișierele vitale ale sistemului. Aveți grijă: dacă nu știți de ce este responsabil orice fișier din / system / folder, nu îl atingeți.În acest caz, reinstalarea Android va ajuta, de asemenea.
Smartphone-ul / tableta nu se vor activa după firmware-ul sau actualizarea Android
Procesul intermitent, în ciuda simplității sale aparente, necesită îngrijire și abordare atentă. Motivele pentru care un smartphone sau o tabletă nu pornește după intermitent sau actualizarea sistemului de operare Android sunt următoarele:
versiunea firmware-ului este incompatibilă cu această unitate. Începe imposibil. Instalați o versiune Android funcțională (sau similară);
În timpul firmware-ului, a avut loc o deconectare de la computer, din cauza căreia descărcarea fișierelor de sistem Android pe tabletă a fost întreruptă. Reporniți acest proces;
actualizările lansate pentru această versiune de Android s-au dovedit a fi incompatibile cu dispozitivul. Reinstalați versiunea anterioară de Android, apoi dezactivați actualizările de sistem în setările sale generale.
În general, această problemă poate necesita o clipire. Există o duzină de programe de „intermitent” a dispozitivelor Android de pe un PC - printre care ROM Manager și LiveSuit.
Fără pornire, dar dispozitivul se încarcă
Chiar dacă nu este pornit și sistemul Android nu pornește, încărcarea smartphone-ului sau a tabletei continuă totuși. Motivele:
Sistemul Android se blochează la pornire, dar este afișată indicația de progres al încărcării;
încetarea forțată a proceselor de sistem prin tot felul de „manageri de sarcini” și „monitoare de performanță” terță parte: închiderea unora dintre ele a zguduit performanța Android, iar sistemul nu poate porni după o repornire;
acțiuni inexacte cu fișierele de sistem ale unui smartphone sau tabletă pe care este deschis accesul Root. Unele date importante pentru Android au fost probabil șterse. Este necesară o îngrijire extremă atunci când lucrați cu fișiere de sistem Android.
Dispozitivul nou nu se va porni
Motivul pentru care noul dispozitiv nu pornește poate fi:
defect din fabrică al bateriei, procesorului și / sau RAM, controlerelor de alimentare / reîncărcare și altor noduri, de care depind în mod direct activarea și funcționarea dispozitivului. Se dezvăluie imediat, „fără a părăsi casa de marcat”. Solicitați înlocuirea dispozitivului;
dispozitivul se află în depozit de mai bine de un an și este învechit în sine. Nu a fost niciodată testat, ceea ce a provocat descărcarea automată și degradarea bateriei. Bateria nu este complet încărcată la livrare. Trimiteți-l pentru diagnosticare sau alegeți un gadget mai „proaspăt”;
un smartphone sau o tabletă a căzut într-un magazin, vânzătorii ar putea conecta încărcătorul greșit în timpul verificărilor, ceea ce a cauzat deteriorarea dispozitivului etc. Astfel de cazuri sunt rare.
Alte posibile probleme de pornire
Pot exista zeci de variante ale problemei. Se întâmplă adesea ca un smartphone sau tabletă să se aprindă, dar sistemul Android durează mult timp pentru a se încărca, „îngheață” în mod constant, ceea ce poate face să lucrezi cu el un adevărat chin. Motivul poate sta în cele ce urmează.
Cum să evitați problemele legate de pornirea dispozitivelor Android în viitor
Pentru ca dispozitivul dvs. să se aprindă corect și să funcționeze mai mult de un an, ar trebui luate o serie de măsuri:
Țineți evidența încărcării bateriei și reîncărcați-o la timp. Primele 5 cicluri de descărcare-încărcare după cumpărare - complet, de la 0 la 100% - trebuie efectuate astfel încât regulatorul încorporat al bateriei să fie calibrat, iar bateria să atingă capacitatea necesară. În viitor, nu permiteți descărcarea bateriei mai mult de 10%. La o încărcare de 20%, pe ecran apare un avertisment privind bateria descărcată. La 10%, acest avertisment este declanșat din nou. Poate apărea a treia oară dacă nivelul de încărcare este de 3-4%. Dacă continuați să lucrați, gadgetul se va opri în curând spontan și nu se va activa până când nu conectați încărcătorul la acesta. Nu aruncați și nu inundați dispozitivul cu lichid. Nu încercați să umpleți întregul spațiu pe disc al suportului intern și al cardului de memorie. Pentru funcționarea normală a dispozitivului, cel puțin 20-25% din spațiul pe disc trebuie să fie liber. Acest lucru poate accelera semnificativ Android. Nu vă conectați la rețele Wi-Fi neconfirmate și nu vizitați site-uri de origine discutabilă. Nu instalați aplicații care „trag” instalarea altor aplicații. Dacă este posibil, dezactivați instalarea programelor inutile. Dacă acest lucru nu este posibil, mai bine refuzați să instalați astfel de aplicații. De exemplu, poate fi un client torrent MediaGet care descarcă și instalează automat o grămadă de aplicații inutile - de obicei de natură publicitară - care sunt lansate automat la pornirea Android. Încercați să instalați aplicații Android de la dezvoltatori de încredere - de preferință verificați de serviciul Google Play Market. Dacă găsiți un APK nesemnat (fișier de instalare în sistemul de operare Android), asigurați-vă că site-ul de unde l-ați descărcat are o mulțime de recenzii pozitive. Aveți încredere în acest site? Și ce zici de editorul de aplicații? Verificați ce scrie oamenii despre aplicație. Dacă nu sunteți sigur cu privire la siguranța aplicațiilor descărcate, utilizați software antivirus. Dar, deoarece antivirusul consumă și RAM, nu este nevoie să-l folosiți tot timpul. De exemplu, puteți descărca în mod regulat un scaner pentru o scanare unică a dispozitivului de viruși, apoi îl puteți șterge. Fiți conștienți și de modul sigur Android. Funcționează atunci când sistemul Android funcționează defectuos, dar sistemul Android încă pornește și funcționează cel puțin. Când opriți dispozitivul, apăsați și mențineți apăsat elementul „Opriți” - va apărea un mesaj care vă solicită să activați modul sigur. La repornire, sistemul Android va porni, dar nu există aplicații personalizate.
Video: telefonul Android nu se va porni, motive și soluție
Majoritatea problemelor legate de pornirea tabletei și pornirea sistemului de operare Android sunt probleme software. Este ușor să le rezolvi. Și problemele hardware vor fi eliminate de un centru de service sau de un atelier de reparații, unde orice modul sau componentă a dispozitivului dvs. va fi înlocuită.
Faptul că telefonul este lenovo, nokia, lg, xiaomi, samsung galaxy, sony xperia, meizu, alkatel, zte blade, fly, huawei, dexp, phillips, lumia, prestige, htc, micromax, asus, bq, texet și orice altele în mod constant, uneori sau periodic problema este dezactivată nu este nouă.
Există mai multe motive, deoarece telefonul se poate opri spontan în diferite situații: când îl porniți, când apelați, când încărcați, când vizionați un videoclip, în timpul unui apel, după un apel, când porniți Internetul, în modul de așteptare, pe screensaver, când clipiți, când sunați, când blocați ecranul, când fotografiați, în jocuri, când porniți camera, când introduceți o cartelă SIM, mergeți la Internet, după înlocuirea bateriei, atunci când introduceți o unitate flash și toate acestea fără un motiv aparent.
Mai mult, acest lucru se poate întâmpla atunci când este complet încărcat - la 100 la sută, la 60 la sută, la 50 la sută din baterie, la 40, la 30 la sută, la 20 la sută din baterie, la 15 sau 10.
Întreaga dificultate este că nu există o rețetă universală pentru ce să faceți pentru a rezolva problema dacă un telefon Android încărcat începe să se oprească dintr-o dată la fel ca acesta singur - este nevoie de o abordare integrată și de multe ori nu puteți face fără să mergeți la serviciu.
Să aruncăm o privire la câteva opțiuni pentru a împiedica oprirea telefonului. Există trei motive principale pentru care telefonul se oprește spontan: bateria, software-ul și deteriorarea hardware-ului.
Primul motiv pentru care telefonul se oprește este defecțiunea hardware
Problemele legate de hardware apar cel mai adesea în locurile de contact - acestea sunt bateria, cartela SIM, tastele, conexiunea detașabilă a ecranului cu placa de circuit.
Uneori, acest lucru se poate întâmpla din cauza supraîncălzirii procesorului, dar atunci este nevoie de un specialist și vom lua în considerare terminalele bateriei. Oxidarea apare adesea acolo.
Mai ales dacă a existat contact cu apa - de exemplu, ți-ai ținut telefonul în buzunar și ai mers în ploaie. Ce se poate face? Scoateți bateria și curățați toate terminalele și conectorii bateriei de pe telefon.
Nu folosiți șmirghel (se va înrăutăți în timp), ci înfășurați vată înmuiată în alcool pur sau cu un detergent de contact (îl puteți cumpăra din magazin
În plus față de curățare, îndoiți ușor contactele de fixare, astfel încât acestea să fie ferm apăsate de bornele bateriei.
Dacă bateria nu este detașabilă, atunci nu este nevoie să dezasamblați telefonul - este lipit acolo și numai dvs. puteți provoca și mai mult rău dispozitivului.
Al doilea motiv pentru care telefonul se oprește imediat după pornire este erorile de software
O modalitate foarte eficientă de a rezolva această problemă este intermitentul manual al androidului - nu printr-o actualizare standard.
Numai această metodă nu va rezolva problema dacă ați intrat în aplicațiile preinstalate, sistemul de operare sau fișierele de sistem șterse cu acces root.
Apoi, va ajuta doar instalarea unui sistem de operare Android licențiat. La început, recomand să efectuați sau chiar mai bine o resetare hard, numită hard reset.
Această procedură rezolvă în majoritatea cazurilor problema în care telefonul se oprește singur. Nu voi descrie procesul acum - îl puteți găsi pe acest site în secțiunea Android sau prin căutare.
Alte motive pentru care telefonul mobil se oprește, deși există încărcare
Dacă se încălzește și se oprește, chiar și un telefon nou sau o baterie nouă cu o baterie încărcată, atunci acesta este cel mai probabil un defect din fabrică - nu are rost să descrie ce să facem (noul este în garanție și eu nu recomandă utilizarea acestuia).
Dacă se blochează și se oprește, atunci problema se află cel mai adesea în memoria flash - trebuie schimbată (costă în medie aproximativ 40 USD)
Dacă se blochează și se oprește, atunci problema poate fi în procesor - nu poate rezista sarcinii (de obicei, atunci se încălzește foarte mult).
Se întâmplă ca telefonul să clipească, să clipească sau să clipească și să se oprească. Atunci motivul este cel mai adesea în baterie - nu menține tensiunea necesară (nivelul de încărcare scade brusc).
Un alt motiv poate fi un virus - majoritatea nu au caracteristici de securitate sub formă de programe antivirus, iar noii viruși pot ocoli protecția încorporată. Puteți verifica cu o scanare amănunțită. Cum se verifică.
Oprirea telefonului poate fi cauzată nu numai de factorii de mai sus. Unul dintre cele mai grave și mai scumpe motive pentru deteriorarea plăcii este atunci când nu există alte opțiuni decât înlocuirea.
În concluzie, voi spune doar o mulțime de motive, precum și telefoane: Lenovo, Sony Xperia, Samsung Galaxy, Nokia, Sony, Meizu, Xiaomi, Micromax, Lji, Asus Zenfon, Fly, Dexp, Asus, Lumiya și așa mai departe , și dacă îl luați exact cu numele, așa cum am observat cel mai sensibil la acest labirint android m3 s, samsung a3, lenovo a319, samsung gt c3520, lg g2, fs518, xiaomi mi 4c, huvei p9, siemens cx 70, huawei cun 129. Succes.