O recenzie a unui angajat cu buget plăcut, dar nu optim, sau De ce Xiaomi este mai bun. Revizuirea smartphone-ului Meizu M5c: hardware, sistem de operare și software mic, dar ieftin
Camera încorporată este exact aceeași ca la iPhone 5. Același obiectiv, același senzor de 1 / 3,2 inchi, aceeași rezoluție (8 megapixeli) și exact aceeași imagine de ieșire. Procesor (A6, 2 nuclee, 1,3 GHz), accelerator grafic, RAM - toate acestea sunt împrumutate direct de la iPhone 5. Nu are sens să vorbim despre totul în detaliu.
Este de remarcat, totuși, că cantitatea de RAM din iPhone (atât 5S, cât și 5C) este mică în raport cu standardele actuale. Produsele emblematice Android de anul trecut au 2 GB fiecare memorie cu acces aleator cu toate acestea, în medie, iPhone-ul este mai rapid, mai lin și mai receptiv. Dar lipsa oportunității de a cumpăra un iPhone 5C cu 64 GB spațiu de stocare este sincer dezamăgitoare. Probabil, în acest fel Apple a încercat să excludă concurența internă între 5C și 5S, dar, în opinia noastră, nu era nevoie de acest lucru. Ar fi mult mai înțelept să lansăm un iPhone 5S cu 128 GB spațiu de stocare. Și încă sperăm că se va întâmpla în cele din urmă, așa cum este cazul iPad-ului mare.
Caracteristici iOS 7
Interesant este că Apple a lansat actualizarea iOS 7 (7.0.1) pentru iPhone 5S și iPhone 5C în ziua lansării. Diferența în iOS pe 5C este, probabil, doar într-un singur lucru. Când porniți smartphone-ul pentru prima dată, acesta va avea un fundal de aceeași culoare ca și corpul dispozitivului. Am menționat deja acest lucru mai sus.
Anul acesta măr a decis să rupă o tradiție lungă și a prezentat nu unul, ci două modele de iPhone simultan - mai bogate (iPhone 5S) și mai bugetare (iPhone 5C). iPhone 5C - modelul despre care vom vorbi acum - repeta practic caracteristicile iPhone 5 de anul trecut, diferit de acesta prin corpul principal, o camera frontala putin diferita si o capacitate usor crescuta a bateriei.
Conținutul livrării
iPhone 5C vine într-o cutie de plastic foarte compactă, cel mai asemănătoare cu ambalajul iPod touch de a cincea generație. Mie personal, întreaga structură, cuplată cu un autocolant care înfățișează interfața OS, mi-a amintit de o înmormântare egipteană antică în miniatură: un sarcofag și în el faraonul (îmi cer scuze pentru asociațiile sumbre).
În interior, pe lângă iPhone-ul în sine, există un încărcător, un cablu cu conector Lightning, EarPods și un „clip” special pentru scoaterea cartelei SIM.
Specificații iPhone 5C
Aspect și design
iPhone 5C se deosebește de iPhone 5 în primul rând prin materialele carcasei - capacul din spate nu este acum realizat din aluminiu, ci din policarbonat acoperit cu un strat de lac dur transparent. Calitatea plasticului este foarte ridicată, este dens, nu se îndoaie sub presiune și nu emite niciun sunet. Am un telefon alb, sunt disponibile și tot felul de opțiuni de distracție - albastru, verde strălucitor, coral și galben. Toate arată foarte bine.
Datorită dimensiunilor sale mici, iPhone 5C se potrivește perfect în mână și se potrivește în buzunarul celor mai strâmți blugi. Este de remarcat greutatea neașteptat de mare a dispozitivului (132 g, care este mai mult decât greutatea Galaxy S4).
Dintre comenzile de pe partea frontală a iPhone 5C, în mod tradițional pentru dispozitivele iOS, există doar tasta Acasă situată sub ecran. Deasupra, deasupra ecranului, este un difuzor, camera frontala pentru apeluri video și senzori de lumină/proximitate.
În partea stângă a telefonului sunt butoanele de volum și un glisor care este responsabil pentru comutarea între normal și Mod silențios... În partea de sus nu există altceva decât butonul de pornire/blocare. Conectorii de fulgere și de ieșire audio sunt amplasați în partea de jos a iPhone 5C (aici se află și difuzorul și unul dintre cele două microfoane; cel de-al doilea este situat în spate, lângă obiectivul camerei).
Bateria din iPhone 5C este nedetașabilă și are o capacitate de 1510 mAh (cu 5% mai mult decât cei 1440 mAh din iPhone 5).
Ecran și sunet
Aici totul este la fel ca în iPhone 5, cu o excepție importantă - dacă „primii cinci” au avut un difuzor de apel groaznic, atunci în 5C totul este în regulă. Ei bine, nu pot să nu remarc că în 2013 un ecran de 4 inci cu o rezoluție de 1136x640 pixeli arată slab, în ciuda calității excelente. Mai mult decât atât, personal sunt confuz nu atât de rezoluție, cât de diagonală, ceea ce face ca navigarea pe site-uri web să fie incomodă. Un iPhone de 4,5 inchi ar fi telefonul perfect în opinia mea.
aparat foto
iPhone 5C folosește aceeași cameră ca și iPhone 5. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific strălucirea violetă care i-a afectat pe proprietarii lui A5. Desigur, lumina nu a plecat nicăieri; cei care vor să scape de ea vor trebui să facă schimb pentru iPhone 5S.
În general, camera filmează la fel ca iPhone 5; Nu pot decât să-mi repet propriile cuvinte din recenzia de anul trecut a acestui smartphone: „uniformitatea rezoluției pe câmpul cadrului s-a deteriorat în comparație cu iPhone 4S. În iPhone 5, vedem un centru foarte ascuțit al cadrului și margini încețoșate, care (precum și o aberație cromatică mai vizibilă) indică defecte optice ale obiectivului.”
În ciuda acestui fapt, camera din iPhone 5C este destul de decentă, chiar și după standardele actuale. Ca de obicei, puteți găsi exemple de imagini la dimensiune completă într-o galerie separată.
M-a interesat să compar o cameră foarte bună în 2012 cu o cameră foarte bună în 2013 (Galaxy S4), și nu în timpul zilei când ambele smartphone-uri filmează grozav, ci la amurg. Rezultatele au fost neașteptate: din punct de vedere tehnic, Galaxy S4 filmează mai bine (rezoluție mai mare, mai puțin zgomot, reproducere mai precisă a culorilor), dar la ochi, imaginile realizate cu iPhone 5C arată mai plăcut datorită deplasării balansului de alb către partea mai caldă. , contrast crescut și culori suprasaturate. Cei care doresc să compare imagini la dimensiune completă pot face acest lucru într-o galerie separată.
În mod tradițional pentru Smartphone-uri Apple iPhone 5C realizează videoclipuri grozave. Videoclipurile FullHD arată o claritate excelentă, deși expunerea dinamică și focalizarea pot părea uneori neplăcute (dar această problemă este comună tuturor smartphone-urilor). De asemenea, aș dori să remarc stabilizarea digitală a imaginii neobișnuit de bună, care are performanțe mai slabe decât stabilizarea optică a imaginii în smartphone-uri Nokia, LG sau HTC, dar mai bun decât stabilizarea digitală în smartphone-urile Samsung.
(Apropo, o întrebare dificilă: cine poate ghici ce fac oamenii din videoclip?)
Performanță și autonomie
iPhone 5C folosește procesorul Apple A6, care combină două nuclee Swift, tactate la până la 1,3 GHz, și acceleratorul grafic PowerVR SGX543MP3. Performanța este în general similară cu iPhone 5 de anul trecut, fără înregistrări de referință sintetice (1290 Geekbench), dar este complet fără probleme în viața de zi cu zi.
Datele despre autonomie pe care le pot cita probabil nu sunt orientative pentru Ucraina: pe de o parte, calitatea acoperirii mele. operator mobil(T-Mobile USA) este mult mai bun decât orice operator ucrainean comunicatii mobile, care contribuie la o durată mai lungă de viață a bateriei; pe de altă parte, smartphone-ul funcționează Rețele LTE, ceea ce nu contribuie la o durată lungă de viață a bateriei. Cu aceste rezerve, pot spune că în rețeaua operatorului T-Mobile USA iPhone nou 5C funcționează mai mult de o zi, dar mai puțin de două. În același timp, twitter este utilizat în mod activ pe smartphone, E-mail(Gmail cu notificări push), iTunes și alte bucurii în viață.
iOS 7
De fapt, principala noutate a Apple din acest an nu este iPhone 5C sau chiar iPhone 5S, ci noua versiune de iOS. De ce este atât de important pentru companie?
iOS, lansat în 2007, a fost primul sistem de operare mobil modern (Android și Windows Phone s-au născut mult mai târziu). Capacitățile, interfața și gradul de utilizare general al iOS erau revoluționare la acea vreme, dar din moment ce dezvoltarea sa a fost evolutivă și destul de negrabită, în 2013 arăta sincer depășit - mai ales în comparație cu Android, care, la trecerea de la versiunile 2.x la 4 .x a făcut un salt uriaș înainte în proiectarea interfeței și integrarea sistemului diverse servicii(atât „rudele” cât și străinii).
Acest lucru s-a datorat parțial pentru că iOS a fost conceput inițial pentru dispozitive cu ecrane relativ mici și densități reduse de pixeli. Acesta este motivul pentru care dezvoltatorii au fost forțați să folosească texturi bogate și fonturi îndrăznețe pentru a crea efectul vizual dorit. Pe măsură ce calitatea și densitatea pixelilor ecranelor au crescut, toate aceste decorațiuni au devenit nu numai inutile, ci și dăunătoare. Am o bănuială că încă nu am văzut un iPhone cu ecran mare, tot pentru că pe un ecran mare, interfața iOS 6 ar domina inutil conținutul.
Încă una Problema iOS au existat întotdeauna diverse limitări ciudate - de exemplu, lipsa virtuală a multitasking-ului. Dacă în 2007 existau toate motivele pentru aceasta (procesoarele erau lente și lacomi), atunci în 2012 a apărut o întrebare firească de la sine: de ce telefonul/tableta mea are un procesor multi-core rapid, dacă cel mai metoda eficienta utilizarea sa - executarea simultană a diferitelor procese pe diferite nuclee - nu este suportată de sistemul de operare?
De fapt, iOS 7 este proiectat tocmai pentru a rezolva aceste două probleme și a conduce platforma mobila Apple este în concordanță cu realitățile de astăzi.
Primul lucru care atrage atenția tuturor celor care erau cel puțin familiarizați fluent cu versiunile anterioare este design nou sisteme. Toate texturile și decorațiunile (piele, pânză și alte zgomote vizuale) au dispărut, făcând loc umpluturilor monocrome. Înlocuit cu culori închise și restrânse iOS anterior versiunile au venit cu culori primare strălucitoare, strălucitoare. În loc de Helvetica obișnuit, fontul principal al sistemului este acum Helvetica Neue Ultralight - unul dintre cele mai ușoare sans serif care creează un sentiment de ușurință. Principalul dezavantaj este că pe ecranele dispozitivelor cu densitate scăzută de pixeli (adică iPad 2 și iPad mini) fonturile au devenit aproape ilizibile - acest lucru poate fi remediat activând bold în setări (secțiunea Accesibilitate).
Pe blogul meu, mă plâng de multă vreme de faptul că diverse „adăugiri” la interfața iOS care au apărut în fiecare versiune noua, a făcut ca interfața sistemului (gândită inițial foarte sistematic) să semene din ce în ce mai mult cu o cuvertură patchwork. iOS 7 rezolvă parțial și această problemă: în special, nu mai există probleme cu adâncimea (atunci când un raft cu aplicații recente care se târăște din jos și o perdea cu notificări care alunecă „de sus” au fost situate la diferite niveluri relativ pe desktop, dar în același timp arăta la fel), toate elementele dinamice sunt afișate deasupra desktopului (și „strălucește” prin ele).
În ceea ce privește funcționalitatea, principala inovație în iOS este adevăratul multitasking (în sfârșit!). În meniul de setări, puteți activa reîmprospătarea aplicației în fundal. De exemplu, Google Maps va menține GPS-ul pornit, vă va „ghida” locația și va încărca secțiunile necesare hărții în fundal; Clientul Twitter Twitterific va descărca noi tweet-uri etc. în fundal. Este de remarcat faptul că această caracteristică funcționează numai în aplicațiile rescrise folosind API-urile respective.
Noua interfață pentru comutarea între aplicații este împrumutată direct din sistemul de operare webOS (acum decedat). Făcând dublu clic pe tasta Acasă, apare un ecran în care vedeți capturi de ecran în miniatură ale programelor care rulează. Pentru a închide o aplicație, glisați în sus pe captura de ecran.
O altă caracteristică plăcută a iOS 7 este noile perdele pentru centrul de notificări (invocat prin glisarea în jos din partea de sus a ecranului) și centrul de control (invocat prin glisarea în sus din partea de jos a ecranului). Obturatorul centrului de notificări este format din trei file: „Astăzi” (conține vremea curentă, evenimente din calendar, prețurile acțiunilor etc.), „Toate” (toate notificările) și „Rabat”. Centrul de control conține butoane rapide de pornire/oprire interfețe fără fir, o lanternă și modul Nu deranjați, precum și un player muzical și o interfață de control al luminozității ecranului.
Dintre inovațiile extrem de utile, este de remarcat capacitatea de a controla dimensiunea globală a fontului (Setări - General - Dimensiune text). Înainte de asta, dacă fontul era prea mic sau prea mare pentru tine, trebuia doar să-l suporti. Adevărat, până acum această funcție funcționează doar în aplicațiile rescrise pentru iOS 7 (dar le includ pe toate aplicații de sistem inclusiv clientul de e-mail încorporat).
De asemenea, puteți nota lucruri atât de frumoase, cum ar fi o listă neagră de contacte (și poate fi păstrată separat pentru apeluri și mesaje text- foarte convenabil pentru tragerea de spammeri prin SMS), capacitatea de a vizualiza statistici privind consumul de date mobile de către aplicații, o nouă interfață a browserului Safari cu un buton pentru a accesa modul sigur(sau, așa cum îl numesc, „modul porno”) și o interfață verticală convenabilă pentru comutarea filelor etc. - lista este nesfârșită.
Desigur, nu totul este atât de bun și minunat. De exemplu, funcția AirDrop - schimb rapid de fișiere și date prin Wi-Fi - vă permite să faceți schimb de informații doar între două dispozitive iOS, dar nu și între iOS și Mac OS X (de ce?!). În general, interfața de partajare la nivel de sistem arată foarte slab, deoarece iOS, spre deosebire de Android, nu acceptă integrarea serviciilor terțe.
Am menționat deja lucruri atât de banale, cum ar fi fonturile care nu pot fi citite (în afară de noul fel semnături pentru pictograme, fără umbre, nu se potrivește bine cu tapetul colorat al desktopului).
Dar cea mai mare nemulțumire a mea cu iOS 7 sunt animațiile stringente și invadatoare, care, din fericire, pot fi dezactivate împreună cu efectul de paralaxă de pe desktop (în secțiunea Setări - Accesibilitate; apropo, puteți activa fontul aldine al etichetelor pictogramelor). acolo)...
Oricum, iOS 7 este o lansare excelentă pentru iOS care, în opinia mea, stabilește un nou etalon pentru calitate. Sistemul de operare mobil al Apple arată acum modern și are funcționalități moderne. Să sperăm că Apple nu se va opri aici în următorul versiuni iOS va putea în continuare să ajungă din urmă cu Android.
Galerie de capturi de ecran suplimentare ale iOS 7:
În reziduul uscat
Nu prea am multe de spus despre iPhone 5C. În ceea ce privește caracteristicile și comportamentul, acesta este același iPhone 5, adică un smartphone foarte solid. Dacă ți-a plăcut iPhone 5, atunci 5C este un pariu sigur, mai ales dacă îți plac culorile vibrante. Și nu ascultați proștii care țipă despre „non-premium” și „rămășiță”
Poți, desigur, să spui asta conform specificații iPhone 5C este inferior altor smartphone-uri în gama sa de preț. E adevarat. Dar să fim sinceri cu noi înșine - iPhone ( orice iPhone) sunt cumpărate nu din cauza caracteristicilor, ci din cauza iOS. 5C este o modalitate excelentă de a cumpăra un smartphone iOS pentru puțin mai puțin și de a obține același lucru telefon nou(chiar daca update-ul este pur cosmetic) si nu modelul cu reducere de anul trecut. În plus, corpul iPhone 5C, spre deosebire de „cinci”, este puțin probabil să se dezlipească doar atunci când este purtat în buzunar.
Pe iOS 7, concluziile mele vor fi copleșitor de pozitive. Apple a reușit să-și reîmprospătească semnificativ sistemul de operare mobil, care a început deja să dea semne de îmbătrânire, fără să facă vreo prostie semnificativă - în afară de o perioadă de obișnuire cu pictograme și grafică noi. utilizatorii iOS 6 se va simți ca acasă în noua versiune.
4 motive pentru a cumpăra un iPhone 5C:
este un iPhone;
costul este mai mic decât cel al iPhone 5S;
poți alege o culoare după gust;
ecran și sunet de înaltă calitate.
2 motive pentru a nu cumpăra un iPhone 5C:
este un iPhone;
Cutie de plastic.
Smartphone-ul Nokia C5 a deschis un portofoliu al producătorului finlandez, care include dispozitive din seria C. Acest model, după cum a menționat producătorul, este optimizat pentru retele sociale, precum și pentru schimbul de conținut variat. În ciuda faptului că dispozitivele Cseries sunt solutii ieftine C5 oferă multe oportunități interesante... Acesta este, în primul rând, un smartphone care rulează sistemul de operare Symbian 9.3, care este echipat cu o cameră de 3,2 megapixeli, modul Bluetooth, GPS, mufă audio de 3,5 mm și alte lucruri utile. Aspectul este simplu și atractiv, dar, apropo, primul lucru.
Design și caracteristici
Factorul de formă C5 este o bomboană clasică de dimensiuni moderate. Dispozitivul nu se simte compact, dar nu îl puteți numi prea mare, mai degrabă mediu. La cifre, dimensiunile sunt următoarele - 112 x 46 x 12,3 mm și 89,3 grame. Noutatea nu îngreunează nici buzunarele hainelor, nici mâna când vorbești.
Corpul are multe rotunjite, atât la colțurile conturului principal, cât și pe margini. În general, este destul de ergonomic (la aceasta a răspuns și majoritatea respondenților cărora li s-a arătat smartphone-ul).
Materialele de execuție ale noutății sunt o unire de metal și plastic în proporții aproape egale. De-a lungul conturului panoului frontal se află un „rigidizor” metalic lucios, iar capacul din spate este din metal mat, chiar ușor aspru. Culoarea principală, și acesta este panoul din spate, marginile laterale și blocul alfanumeric, este antracitul, iar aici plasticul deja „domnește”. Plasticul argintiu al unității de control este diluat cu muluri argintii pentru taste suplimentare și un joystick, iar afișajul este înconjurat de un contur negru pe spatele protecției lucioase. La vânzare va exista și o culoare albă, dar în acest caz se va schimba doar culoarea pieselor din plastic.
Să trecem la conținutul extern. Panoul frontal începe cu o mică adâncire a căștii în partea superioară, îngropată în corp și acoperită cu o plasă metalică. În dreapta ei este o cameră pentru apeluri video.
Mai jos este caracteristica dominantă a dispozitivului - afișajul. Este o matrice TFT de 2,2 inchi cu o rezoluție de 240x320 pixeli (QVGA) și capacitatea de a afișa până la 16,7 milioane de nuanțe de culoare. În general, afișajul merită o evaluare bună - este moderat luminos și îi lipsește puțin contrastul, dar problema este în poziționare.
Sub afișaj sunt blocuri de control și taste alfanumerice separate prin culoare, dar nu după distanță. Blocul de control este o singură placă de plastic, ale cărei colțuri sunt date pentru tastele de context și de apel. În centrul acestuia se află un joystick cu o cheie de confirmare inscripționată, iar diviziunile laterale sunt realizate prin butoane longitudinale de pornire / meniu și anulare.
Blocul alfanumeric este reprezentat de 3 coloane a câte 4 taste fiecare. Acestea sunt elemente mari, al căror rând de jos este vizibil rotunjit în continuarea liniilor de contur. Separările tastelor sunt minime, totuși, din cauza dimensiunii, apăsările eronate de taste nu sunt frecvente. Deplasarea butoanelor este moderată și se face simțită la tastarea mesajelor, deși la prima vedere pare impresionantă.
Iluminarea de fundal a butoanelor, sau mai degrabă literele și cifrele de pe taste (nu pătrunde în golurile dintre taste) este albă, foarte uniformă și confortabil de strălucitoare. Da, denumirile sunt prezentate atât în latină, cât și în chirilic, dar din cauza numărului mai mare de litere din alfabetul nostru, acestea s-au dovedit a fi mai mici.
Serviciu telefonic
Agenda de contacte este unul dintre cele mai tari puncte ale smartphone-urilor bazate pe S60. Numărul de contacte este limitat doar de memoria liberă din telefon, ceea ce este absolut tipic pentru toate smartphone-urile. Există 3 câmpuri tipice (mai precis, trei câmpuri cu etichete tipice) pentru numere de mobil, apeluri video, numere de telefon pe Internet, faxuri, adrese de e-mail, adrese de contact pe Internet, adrese poștale și un câmp de probă fiecare pentru un pager, prenume, nume, notă și dată. Numele complet poate fi într-o singură copie, cum ar fi ziua de naștere, dar numărul tuturor celorlalte câmpuri este la discreția dvs. Și, desigur, principala „funcție” a cărții de contact Symbian - redenumirea câmpurilor - nu a dispărut nicăieri.
Un punct interesant este posibilitatea de a pronunța numele apelantului cu sintetizatorul încorporat. Apelare vocală funcționează cu același sintetizator, adică nu sunt necesare etichete vocale - doar rostiți numele din agenda de contacte. Apelarea rapidă nu a adus nimic neașteptat, totul este standard.
Jurnalul de apeluri poate fi accesat fie din meniu, fie apăsând butonul de apel.
Listele de apeluri funcționează ca înainte: trei tipuri de apeluri (pierse, apelate primite), nu există o listă unică a tuturor apelurilor. Jurnalul de apeluri poate stoca informații despre toate apelurile timp de o lună (sau puteți modifica singur acest interval). Fiecare eveniment poate fi vizualizat în detaliu, există diverse filtre atunci când lucrați cu jurnalul. Sunt prezente și componente informaționale, cum ar fi durata și pachetele de date, care reflectă durata apelurilor și cantitatea de trafic pe Internet.
Postări
Telefonul acceptă SMS, MMS și e-mail. Nu s-a observat nimic deosebit de remarcabil în implementare, cu toate acestea, aproape tot ce ar putea fi nevoie este aici: șabloane, schițe, stocarea mesajelor pe un card de memorie.
Serviciul MMS este, de asemenea, familiar, acceptă lucrul cu mesaje de până la 300 Kb în dimensiune, puteți introduce o imagine, un clip audio (înregistrare dictafon), un clip video într-un mesaj. Există și suport pentru așa-numitele prezentări MMS - videoclipuri animate. Există posibilitatea de a citi mesajele primite folosind sintetizatorul încorporat.
Client de e-mail, deja disponibil gratuit pentru majoritatea smartphone-uri moderne companie integrată în firmware. Producătorul a creat chiar și o pictogramă separată pentru accesul la funcțiile de e-mail din meniul principal. În aplicația în sine, vedem toate cutiile poștale create, setările de e-mail, un expert pentru crearea unei noi căsuțe poștale și ajutor. Cu ajutorul asistentului de configurare, a fost ușor să conectați e-mailul pe serverele și dispozitivul însuși a găsit setările necesare pentru serverul de intrare și de ieșire, trebuia doar să vă introduceți numele de utilizator și parola. Cu cutia poștală corporativă a fost puțin mai dificil - aici totul trebuia înregistrat manual. Dar dacă știți ce date să introduceți în câmpuri, atunci nu există dificultăți setare manuală nu ar trebui să apară. Dacă caseta este configurată automat incorect, atunci o puteți remedia în secțiunea „Setări”.
Aspectul cutiei poștale este complet nou: linia de sus este ocupată de alegerea unui folder de mesaje (căsuță de intrare, căsuță de ieșire, ciorne etc., vă puteți crea propriile dosare) și există, de asemenea, o tranziție rapidă la alte configurate. cutiile poştale... Ușor la stânga selecției folderului se află funcția de sortare după dată, subiect, expeditor, dimensiune, prioritate, litere necitite și prezența atașamentelor.
Toate scrisorile primite sunt inițial grupate automat după data primirii, datele inutile pot fi pur și simplu restrânse, astfel încât să nu interfereze și să prelungească lista.
Din scrisoarea primită, puteți izola numere de telefon, electronice și adrese postale: trecând cu mouse-ul peste datele selectate, apare un meniu pop-up care oferă posibile acțiuni cu datele: apel-salvare-scrie sms sau mergi la adresa și adaugă la marcaje. În plus, dacă agenda de contacte conține adresa de email, de la care ați primit scrisoarea (și este indicat numărul de telefon), aparatul vă va oferi să apeleze expeditorul.
Lucrul cu atașamentele este bine implementat, fișierul rezultat poate fi deschis imediat sau salvat pentru început, nu există nicio problemă în atașarea atașamentelor la e-mailurile tale. Alte facilități includ afișarea a două casete pe ecran și a 1-2 rânduri de litere ecranul principal, sau doar afișați un mesaj cu numărul de mesaje necitite.
Organizator, birou
Calendarul acceptă două tipuri de afișare: pe luni și pe săptămâni (cu excepția unui rezumat separat pentru data selectată), în ultimul caz, există o defalcare a zilei pe ore. Există patru tipuri de evenimente în calendar: întâlnire, memo, aniversare și afaceri. Există o opțiune de afișare separată pentru lista de activități, plus informații despre numărul de sarcini neîndeplinite sunt afișate pe ecran în modul de așteptare.
Manager de fișiere - manager de fișiere, permițând efectuarea de manipulări standard cu conținutul de pe cardul de memorie și memoria dispozitivului. Și pentru arhivarea fișierelor este furnizat Arhivator zip iar la prețurile actuale pentru cardurile de memorie amovibile, necesitatea acestuia este discutabilă, deși probabil va fi la îndemână pentru dezarhivarea fișierelor direct pe smartforn.
Note - Simplu editor de text, care permite efectuarea de note pe o coală de hârtie liniată (doar un astfel de afișaj al aplicației), care sunt ulterior sortate într-o listă verticală în funcție de data și ora creării. Sunt acceptate și „notele active”, unde textul poate fi completat cu conținut multimedia, dar aceasta este o aplicație separată.
Aplicația ceas include, de asemenea, alarme și o funcție de ceas mondial. În primul caz, puteți seta un semnal care se repetă în zilele săptămânii și puteți selecta o melodie, iar în al doilea, puteți selecta orașul gazdă și puteți vedea ora locală în raport cu orașul dvs. de domiciliu.
Calculator - o mașină de adăugare cu funcționalitate avansată sub forma unei funcții de memorie, rădăcini pătrate și procente.
Convertor la Nokia C5 Vă permite să convertiți, pe lângă valută, și următoarele valori:
Pătrat
Energie
Lungime
Greutate
Putere
Presiune
Temperatura
Timp
Viteză
Volum
Nokia Web Browser
Browserul acceptă tot ceea ce este suficient pentru navigarea completă pe Internet: HTML (lucrare completă cu tabele, cadre, formulare), JavaScript, CSS, RSS. Sunt acceptate următoarele formate grafice: GIF, JPEG, BMP, WBMP, PNG. Există și suport pentru formatele audio MIDI, WAV, MP3, ACC, EACC +, AMR-NB, AMR-WB, Real Audio.
Browserul folosește protocoale și algoritmi de securitate livrați cu platforma S60 și sistemul de operare Symbian.
Comunicatii
Nokia C5 este proiectat să funcționeze rețele GSM 850/900/1800/1900 și WCDMA. Capacitățile de comunicare sunt reprezentate de Bluetooth și USB.
Versiunea Bluetooth 2.0 + EDR și suportul pentru profilul A2DP vă permit să utilizați o cască stereo wireless cu dispozitivul. Testarea de performanță a fost efectuată cu o cască Plantronics Pulsar 590E, nu au fost înregistrate probleme, la fel ca transferul de date între un smartphone și un PC, un comunicator și mai multe telefoane mobile.
Modul USB poate fi selectat dintre 5 opțiuni: stocare, transfer de imagini, transfer de fișiere m și conexiune la computer (mod modem). Mai mult, aceste opțiuni pot fi setate în meniu, sau selectate direct la conectarea cablului de date.
S-au scris deja o mulțime de articole despre noua, sau mai degrabă chiar vechea-noua navigație Nokia - faptul că producătorul și-a actualizat interfața proprie și a făcut navigarea gratuită pentru totdeauna în toate dispozitivele noi și unele „vechi” vorbește multe . C5 nu face excepție și putem vedea hărțile preinstalate ale versiunii 3.03 cu navigația pentru pietoni și mașină inclusă.
Aplicația a schimbat interfața ecranului de pornire, acum este un meniu complet cu o matrice de nouă pictograme care oferă acces la poziția curentă, căutare, schimb, favorite, navigație auto și pietonală, vreme, evenimente etc. Lonely Planet - Un ghid interactiv al orașului actual.
În general aspect hărțile în sine nu s-au schimbat practic, toate acestea sunt aceleași străzi moderat detaliate.
În setări, putem găsi parametrii de Internet pentru o poziționare mai rapidă, următorii parametri (instrucțiuni vocale, instrucțiuni pentru pietoni, iluminare, zoom, date rutiere, indicarea timpului, avertismente de viteză și radar), date de rută (mod de deplasare, tip, autostradă, tuneluri). etc.), informații despre card.
Nu vom descrie în detaliu avantajele și dezavantajele componentei cartografice, altfel ar merita să dedic un articol separat, dar să spunem că navigarea gratuită este instalată implicit în dispozitiv și gata de utilizare încă din primele minute de deținere. dispozitivul este un avantaj competitiv foarte valoros al Nokia.
Dispozitivul este echipat cu o cameră de 3,2 megapixeli, slabă până acum, fără autofocus, dar cu blitz LED. În ceea ce privește funcționarea aplicației, avem o interfață tradițională familiară nouă de la majoritatea dispozitivelor Nokia moderne. Pentru a lansa aplicația „camera”, puteți folosi menținerea apăsată a tastei corespunzătoare din partea dreaptă a dispozitivului sau o puteți selecta din meniu.
Deci, în dreapta este o bandă verticală cu pictograme Lansare rapidă setările de bază ale camerei, și anume:
Salt la videoclip
Mod de fotografiere (Automat, definit de utilizator, Portret, Peisaj, Sport, Noapte, Portret de noapte)
Trecerea la modul panoramă
Bliț (automat, activare, fără ochi roșii, dezactivare)
Temporizator (oprire, 2, 10, 20 de secunde)
Mod rafală (o singură fotografie, rafală, 10, 30 de secunde, 1, 5, 10, 30 de minute)
Galerie foto
Trebuie remarcat faptul că acestea sunt funcții „implicit” și pot fi ușor extinse sau înlocuite; pentru aceasta, este furnizat meniul de aplicație corespunzător.
Restul setărilor avansate sunt ascunse sub tasta contextuală din stânga sau de jos. fotografierea este mai convenabilă cu o orientare orizontală atât a afișajului, cât și a dispozitivului în ansamblu.
Acestea includ:
Calitate fotografie (3, 2, 0,3 megapixeli)
Afișați informații GPS
Adaugă la album
Afișează fotografia capturată
Nume standard
Zoom digital avansat
Semnal de fotografiere (4 opțiuni și nicio opțiune pentru a opri sunetul)
Memoria folosită
Restabiliți setările
În mod tradițional, calitatea fotografiei poate fi judecată după imaginile de mai jos. În opinia noastră, cardurile se dovedesc a fi digerabile numai în condiții bune de iluminare, de preferință lumina zilei, și focalizarea la infinit. Fotografia macro este absentă în model ca clasă, iar blițul încorporat este mai mult un tribut adus modei decât un instrument de lucru cu drepturi depline, deoarece nu va ilumina o zonă mare, iar obiectele apropiate se vor dovedi supraexpuse sau defocalizate.
Da, un aspect curios al sunetului demarorului - există o oarecare întârziere: în timpul testării, a fost posibil să luați un cadru, să îl vedeți pe ecran și abia apoi să auziți sunetul, ceea ce vă permite să transferați camera în un alt obiect după împușcare și în unele cazuri trec neobservat.
Echipamente
Telefon
Cablu USB CA-101D
Card de memorie de 2 GB
Căști stereo cu fir WH-102
Încărcător AC-8
baterie BL-5CT
Instrucțiuni
Poziționare
Modelul este o variantă a Nokia 6303i cu o tastatură mai mare și S60, care nu joacă niciun rol având în vedere dimensiunea redusă a display-ului. Acest dispozitiv este atractiv la un preț de 135 de euro la început, dar este totuși mai mare decât costul Nokia 6303. Se dovedește a fi un fel de soluție de nișă care va fi solicitată doar pe o serie de piețe și de o număr mic de oameni.
Poziționarea modelului - pentru cei care iubesc clasicul candy-bar cu taste mari, folosește telefonul pentru apeluri, într-o măsură mai mică pentru SMS-uri și alte funcții. În același timp, el caută un raport bun preț/calitate și acordă atenție materialelor carcasei. Toate acestea au fost încercate în Nokia C5, dar au eșuat sub forma unui bestseller pe S40 și, prin urmare, acest model a rămas nerevendicat la un cost mai mare. O cumpărare de impuls pentru cei care iubesc marca Nokia și sunt obișnuiți cu batoanele sale de bomboane.
Pentru piata chineza compania a lansat un model cu același indice, dar se distinge printr-o cameră de 5 megapixeli și un afișaj mai mare, există o serie de alte diferențe. Aceste dispozitive nu trebuie confundate.
Design, dimensiuni, comenzi
Un candy bar îngrijit, cu un design calm, este disponibil în două culori - alb și gri închis. În recenzie avem un dispozitiv de culoare închisă, pe partea din față există o jantă din plastic cromat, dar tastatura este gri închis. Capacul din spate este din metal, este argintiu și acoperit cu un strat mat. Acest strat poate începe să se uzeze dacă îl zgâriai. Mai jos este un metal mai strălucitor. Nu există nicio problemă uriașă, capacul se va desprinde și va deveni din nou omogen. Dar un anumit fleac enervant se mai ascunde în asta.
Pe partea dreaptă există un balansoar de volum cuplat, este adânc îngropat în corp, nu este foarte convenabil să îl apăsați. Există și un slot pentru un card de memorie, acesta este acoperit cu o clapă cu balamale. Nu este întotdeauna posibil să îl deschideți imediat, este dificil să scoateți capacul.
În partea de sus există o mufă de 3,5 mm pentru o cască, o mufă standard pentru încărcător, precum și un conector microUSB (încărcarea este acceptată).
Telefonul măsoară 112x46x12,3 mm și cântărește 89 de grame. Dispozitivul se potrivește bine într-un buzunare de cămașă sau blugi.
Comparație cu Nokia 6700 Slide:
Afişa
Dispozitivul folosește un afișaj de 2,2 inci cu rezoluție QVGA (240x320 pixeli). Display-ul arata pana la 16 milioane de culori (TFT), imaginea este medie ca luminozitate, dar este clar vizibila in diverse conditii. În general, ecranul lasă o impresie liniștită, deși este inferior altor modele de ultimă generație de la Nokia. Ecranul afișează până la 8 rânduri de text și până la 3 linii de serviciu. În unele moduri, pot fi afișate până la 14 rânduri de text. Fontul este bine lizibil.
Ecranul devine greu de văzut la soare. Acest lucru se datorează în primul rând dimensiunii sale.
Tastatură
Tasta de navigare este mare și plăcută de lucrat. Tastatura numerică este convexă și plăcută de lucrat. Fara reduceri. Ilumina de fundal se aprinde automat, este alba, se vede mereu bine si este uniforma. Tastatura este destul de confortabilă și nu provoacă nicio reclamație.
Baterie
Telefonul se aplica baterie litiu-ion BL-5CT, are o capacitate de 1050mAh. Potrivit producătorului, telefonul este capabil să funcționeze până la 12 ore de convorbire și până la 630 de ore de așteptare. Dacă comparăm durata de viață a bateriei anunțată a acestui dispozitiv cu majoritatea celor mai recente modele de la Nokia, vom vedea aproape o dublă diferență. Dar, în practică, modelele mai longevive funcționează cu un profil de utilizare similar timp de aproximativ o zi, iar acest dispozitiv - 2,5-3 zile.
Timp de redare a muzicii - până la 29 de ore, înregistrare video la calitate maximă - până la 180 de minute.
Timpul de funcționare al dispozitivului este în medie de aproximativ 2,5-3 zile în condiții europene rețelele celulare... În acest caz, puteți vorbi până la o oră, puteți face câteva zeci de fotografii, puteți înregistra câteva minute de videoclip și puteți asculta radioul sau muzică timp de până la două ore. Încărcarea completă a bateriei durează aproximativ 2 ore.
Iată timpul maxim de funcționare în diferite moduri:
Redare video - 8,5 ore
Navigare WEB (conexiune EDGE) - 3,5 ore
Ascultarea muzicii cu căști - 32 de ore
Radio - 32 de ore
Memorie
Dispozitivul are 128 MB de RAM, în timp ce la încărcare utilizatorul are aproximativ 56 MB de memorie liberă. Problema veche persistă: atunci când lansați pagini grele într-un browser web, telefonul îl poate închide. În general, dacă nu te uiți pe web, atunci nu vor fi probleme ca atare.
Utilizatorul are acces la aproximativ 50 MB de memorie în dispozitivul propriu-zis, este posibil să stocheze orice date în acesta.
Carduri de memorie microSD interschimbabile la cald, card de 2 GB inclus. Capacitatea maximă a cardurilor de memorie este limitată la carduri de 16 GB.
USB, Bluetooth, Wi-Fi
USB... În setările USB, puteți selecta unul dintre cele 3 moduri de operare:
Transfer de date (USB de stocare în masă) - atât memoria telefonului, cât și cardurile de memorie sunt vizibile, nu sunt necesare drivere, sistemul de operare însuși recunoaște telefonul.
- atât memoria telefonului, cât și cardurile de memorie sunt vizibile, nu sunt necesare drivere, sistemul de operare însuși recunoaște telefonul. PC suite - lucru cu Nokia PC Suite, acces la toate funcțiile dispozitivului, backup toate informatiile si asa mai departe.
- lucru cu Nokia PC Suite, acces la toate funcțiile dispozitivului, backup toate informatiile si asa mai departe. Imprimare imagine- imprimarea fotografiilor.
Rata de transfer de date este de aproximativ 1 MB/s.
Bluetooth... Versiunea Bluetooth a smartphone-ului este 2.0 cu suport EDR. Dispozitivul acceptă următoarele profiluri:
AVCRP
BIP-ImagePush
DUN-GW
FT-Server
HandsFree-AG (1.0)
Căști-AG
OPP-Client
OPP-Server
Acces-Server SIM
Rata de transfer de date Bluetooth este în medie de 100 KB/s. Am testat munca de transmitere a sunetului stereo la un set cu cască, cum ar fi Sony Ericsson DS970. Controlul pieselor, derularea înapoi, omiterea lucrărilor fără probleme, în același timp, numele piesei curente nu este afișat pe ecran.
Wifi... Nu există Wi-Fi în acest model.
aparat foto
Telefonul folosește un modul CMOS de 3,2 megapixeli cu focalizare fixă și blitz LED. O cameră obișnuită căreia îi lipsesc stelele de pe cer și îți permite să faci poze. Aceasta este în mod clar o opțiune bugetară în toate sensurile. Cu toate acestea, uitați-vă la fotografii.
Exemple de imagini de la cameră:
Dispozitivul înregistrează video la rezoluție VGA (15 cadre).
Caracteristicile software ale dispozitivului
În general, totul este standard pentru platforma S60 și am descris toate funcțiile standard, vă invităm să citiți materialul relevant.
Nu există aplicații suplimentare în telefon, doar jocul Bounce. Aceasta este o încercare de a economisi bani pentru tot. Din neobișnuit, este de remarcat prezența sfatului de la Nokia cu privire la utilizarea telefonului. Nimic de lux, doar sfaturi.
Permiteți-mi să vă arăt capturi de ecran de pe dispozitiv fără a le împărți prea mult pe programe.
Impresii
Volumul tonului de apel este destul de suficient pentru majoritatea situațiilor, dar tonul de apel nu sună foarte clar. Același lucru se poate spune despre calitatea difuzorului în timpul unui apel. Se aude un zgomot ușor, sunetul nu este foarte clar. L-am verificat special pe mai multe dispozitive vândute, este la fel peste tot. Calitatea conexiunii este normală, dar difuzorul strică puțin imaginea. Aceeași imagine pe Nokia 6730 Classic și Nokia 6700 Slide. Acesta este, aparent, un semn al aparatului bugetar.
Acest model este tipic în ceea ce privește funcționalitatea și capacitățile. Lipsa Wi-Fi este un dezavantaj pentru toți cei care folosesc anumite funcții, va fi costisitor să navighezi în mod constant în rețea prin pachete de date. Dezavantajele, pe lângă abraziunea menționată a carcasei, includ instabilitatea software-ului. În special, în videoclip puteți vedea cum se repornește dispozitivul la intrarea în galerie, același lucru se întâmplă și când lucrați cu camera (acesta este un dispozitiv comercial complet funcțional). Lipsa unei taste pentru cameră nu este la fel de enervantă ca această problemă. Sunt sigur că va fi remediat în versiunile viitoare de firmware, iar apoi dispozitivul va deveni destul de stabil. De asemenea, sunt sigur că cumpărătorii acestui model nu prea au nevoie de un aparat foto.
Costul dispozitivului în Europa este de 135 de euro și mai mult, în Rusia este disponibil numai de la compania Svyaznoy la un preț de 7.590 de ruble. Prețul este mare, așa că vânzările vor fi impulsive, sau oamenii, dimpotrivă, vor înțelege clar ce așteaptă de la acest telefon.
În mod surprinzător, concluziile trase pentru Nokia 6700 Slide sunt potrivite și pentru acest dispozitiv de nișă. Le repet: acest model este interesant ca varianta de telefon pentru efectuarea apelurilor. Dacă nu vă așteptați la prea multe, telefonul vă va îndeplini așteptările. Un dispozitiv plăcut cu dezavantaje așteptate și absența oricăror concurenți. Dar nu există concurenți nu pentru că modelul este atât de grozav, ci pentru că astfel de dispozitive nu sunt solicitate în acest segment de preț. Este clar că puterea mărcii Nokia va juca un rol și modelul va fi vândut. Cel puțin pentru prima dată - cu siguranță, atunci vânzările vor scădea, iar dispozitivul va deveni moderat solicitat.
Puteți vedea costul actual al modelului pe site-ul Svyaznoy.
Linkuri conexe