Daca se inchide telefonul singur cand iti e lumea mai draga, este destul de penibil, dar de obicei dam vina pe telefonul in sine, desi poate fi doar bateria. Am sa prezint efectele unui telefon Phicomm care apartine unei prietene.
Simtome:
Se inchide telefonul singur in intervale determinate, o data la 3 zile sau de 3 ori pe zi.
Se inchide telefonul singur cand faci poze sau filmezi
Se inchide telefonul singur, cand incepi sa te joci, sau rulezi o aplicatie mai mare
In mare parte aceste aspecte pot fi si de la telefon, procesorul ruleaza la o putere prea mare mai mult timp incalzindu-se excesiv, ducand pana la blocarea lui (lag) sau se inchide telefonul singur.
In mare parte aceste aspecte sunt mai des intalnite pe Android, fiind un OS destul de puternic, dar neoptimizat in vederea consumului, binenteles aici intervenind politica Google si ai sa spunem si „urmaritorii”, adica aplicatii ascunse care transmit date despre comportamentul fiecarui individ, folosite in special la evaluarea „turmei” si conceperea reclamelor (nevoilor).
Telefonul este de pe Pandawill, am fost indrumat de pe forum catre suport, dar trebuia sa fac un video pentru atestarea problemei, am facut acel video dar un user indisciplinat al telefonului meu la sters, asa ca trebuia sa fac altul, plus inca 3 saptamani pana ajunge coletul, simtomele agravanduse.
Am recurs la solutionarea in 60 de minute, dupa anumite teste.
Teste: baterie originala BF-06 (1700 mAh – 4,2 V)
Am probat cu alta baterie de 3,7V cu 800mAh, mult mai mica ca dimensiune dar perfect compatibila in slotul bateriei. Rezultatul, perfecta, filmare poze, aplicatii fara inchiderea telefonului.
Astfel am putut da vina pe bateriea originala a telefonului. In sine o baterie nu are nimic, toate sunt aproximativ la fel, doar partea electronica din baterie face diferenta dintre baterii (plus, minus, senzor, putere, securitate, protectie).
Parte electronica defecta a bateriei BF-06 Phicomm
Baterie BL-F06 refacuta, cu modul electronic de la baterie Nokia
Partea electronica se poate schimba, eu avand la indemana o baterie mai veche Nokia, pe care o folosisem intr-un telefon Samsung.
Se dezlipeste folia de hartie de pe baterie, astfel bateria in sine va fi in folie metalica, iar partea electronica se afla sub capacul de plastic al bateriei. Acestea sunt cuplate prin 2 fire (+ plus si – minus).
Aveti grija daca faceti o astfel de operatie sa nu rupeti firele sau tablitele de contact prea scurte, necesitand o anumita forta si o miscare de stanga-dreapta, pentru desprindere. Nu va grabiti, testati pe o baterie veche.
E bine sa aveti un aparat de masura prin preajma, puteti verifica plusul si minusul, precum si tensiunea la final. Nu sunt decat 2 fire de lipit, nu e mare inginerie, dar cere putina dexteritate, atentie si nu trebuie scoala.
Se inchide telefonul singur
Dupa ce se lipeste cele doua fire se preseaza partea electronica de baterie (atentie la scurt), o introduceti in telefon si bagati la incarcat, daca incarca si se pastreaza cota bateriei dupa ce incarca putin, atunci totul e in regula si se lipeste hartia originala, daca mai trebuie ceva scotch, atunci sa fie si in ambele sensuri.
Cam atat cu rezolvarea unei baterii de telefon cand partea electronica este defecta, orice baterie noua sunt slabe sanse sa fie ea defecta, dar acea parte electronica a bateriei este foarte sensibila, mai ales la bateriile facute la norma.
Eu am avut cu ce, precum si indemanarea, sa rezolv in 60 de minute o problema (se inchide telefonul singur) care se putea rezolva in 3 saptamani, iar fara telefon e greu.
Am mai discutat si alte probleme pe tema bateriilor in aceste articole: