În acest caz, este o lege sau un proiect de lege care se răspândește în toate Statele Unite, în ciuda opoziției puternice a producătorilor de dispozitive electronice. Putem spune că prin această lege interdicția ar fi deschisă astfel încât reparațiile la produse de orice marcă pot fi efectuate în afara serviciilor tehnice oficiale și chiar de către utilizatorii afectați.
Aceasta poate fi o problemă serioasă pentru multe companii mari care au o activitate activă în ceea ce privește reparațiile și numai ele dispun de manuale, informații și diagrame ale produselor și pieselor lor, pentru a rezolva o posibilă defecțiune sau defecțiune a dispozitivului. Dacă această lege este aprobată, care a fost deja propusă în 18 state ale țării (ultima California), ar putea însemna un înainte și un după în sistemul de reparații, dar opoziție puternică din partea unor companii precum Microsoft, Google sau Apple, printre multe alte companii fac ca această lege să pară departe.
Trebuie să te gândești că este o sabie cu două tăișuri permite unui utilizator ca tine sau ca mine să repare un smartphone de exemplu. Nu cunoaștem tehnica sau nu avem instrumentele necesare pentru a efectua o reparație la domiciliu, indiferent câte manuale au pus pe masă. Evident, mulți dintre voi sunteți calificați sau aveți suficiente abilități pentru a efectua o reparație, dar marea majoritate nu sunt.
Logic companiile mari vor trebui să furnizeze piesele necesare pentru reparații pe lângă manualele de dezasamblare în sine, deci ar fi ceva pozitiv și negativ așa cum am discutat mai devreme. Schimbarea unei baterii pe un iPhone sau Samsung poate fi o sarcină simplă pentru mulți sau foarte complicată pentru alții. Rămâne de văzut ce se va termina cu acest nou proiect de lege și dacă acesta este definitiv aprobat sau nu ...