iPhone-uri – Opinii si Recenzii in 2022
In cativa ani, iPhone-ul s-a stabilit ca produs tehnologic de referinta, devenind aproape, pentru cei mai dependenti, extensia naturala a mainii lor. Obiect de design, aproape la fel de puternic ca un computer, iti permite sa telefonezi, sa navighezi, sa te joci sau sa fotografiezi – asadar iPhone-ul nu este un dispozitiv pe care sa-l cumperi usor. Daca vrei sa detii ultimul model lansat de Apple, alege Apple iPhone 11 Pro mwc22rm/a. Aparatul are ecran OLED Super Retina XDR, procesor A13 Bionic cu Neural Engine, memorie RAM de 4GB, este compatibil cu tehnologia 2G, 3G si 4G si senzor triplu foto. Daca acest model nu este disponibil sau nu ti-l poti permite, atunci te poti orienta spre Apple iPhone 11 mwlt2rm/a.
Tabel comparativ
Pareri despre cele mai bune iPhone-uri
Din noianul de pareri despre cele mai bune iPhone-uri lansate atat de specialisti in domeniu, cat si de amatori, am alcatuit o lista cu cele mai noi si mai apreciate produse fabricate in ultimii ani de Apple in domeniul telefoanelor mobile, pe care ti-o prezentam in continuarea acestui articol:
iPhone 11 Pro
Desi Apple nu revolutioneaza designul iPhone 11 Pro si urmeaza in mare liniile predecesorului sau iPhone 11, totusi, cele 4 finisaje de sticla devin mate si corecteaza problema amprentelor. Ecranul Super Retina XDR, bazat pe tehnologia OLED, de 5,8 inch si o rezolutie de 1125 x 2436 pixeli, adopta standardul Dolby Vision, pe langa HDR10. Telefonul mobil are grosimea de 8,1 mm si cantareste 188 de grame. Dispozitivul functioneaza prin sistemul de recunoastere faciala Face ID.
Procesorul A13 Bionic, dotat cu Neural Engine, asociat cu memoria Ram de 4 Gb, promite performante excelente. Cu toate acestea, modelul prezentat include doar 64 GB spatiu de stocare fara o posibila extindere. Telefonul include un modem LTE, banda WiFi si Bluetooth 5.0, senzor GPS (Galileo, QZSS si Glonass), slot nano-SIM, senzor NFC (compatibil Apple Pay), doua difuzoare stereo, un chipset audio hi-fi (compatibil Dolby Atmos si Dolby Digital Plus) si un port Lightning.
Pentru prima data, un iPhone incorporeaza un senzor foto triplu (12 + 12 + 12 Mpx), care permite Apple sa revina in cursa impotriva concurentilor. Ai la dispozitie un zoom optic 0,5x, 1x si 2x. Fata de echivalentul unei camere, te poti folosi de un obiectiv de 13 mm, 26 mm si 52 mm in buzunar, fara a fi nevoie sa jonglezi cu lentilele. De asemenea, poti filma in format HD si 4k. In cele din urma, iPhone 11 Pro este certificat IP68, ceea ce inseamna protectie totala la praf si la scufundarea in apa. Telefonul este superior si la capitolul autonomie, datorita unei baterii mai mari (3190 mAh). Iar Apple ofera un incarcator rapid de 18 W si o pereche de casti in pachetul de achizitie.
iPhone 11
iPhone 11 dispune de afisaj LCD cu Liquid Retina HD. Diagonala de 6,1 inchi afiseaza o rezolutie de 1792 x 828 pixeli. In plus, smartphone-ul beneficiaza de un contrast satisfacator de 1400: 1, precum si de o gama larga de culori. Ecranul iPhone 11 se adapteaza armonios si culorilor mediului in care te afli, datorita tehnologiei sale de afisare True Tone. In ceea ce priveste dimensiunile, iPhone 11 are 7,57 cm latime, 15,09 cm lungime, 0,83 cm grosime si cantareste 194 grame.
Potrivit Apple, Corning Gorilla Glass cu care isi echipeaza iPhone 11 este cel mai rezistenta sticla care exista pana in prezent. Smartphone-urile au protectie impotriva zgarieturilor, socurilor si amprentelor. Certificarea IP68 garanteaza protectia iPhone 11 impotriva prafului si a stropilor, precum si scufundarea in apa de pana la 2 metri timp de 30 de minute. IPhone 11 este echipat cu o baterie cu o capacitate de 3110 mAh. Aceasta, precum si optimizarile de software permit smartphone-ului sa aiba un ciclu al bateriei de aproximativ 14h30m.
Apple nu face exceptie de la regula, echipandu-si cea de-a 11-a generatie de smartphone-uri cu procesorul A13 Bionic, cu 6 nuclee, care ofera o putere si o viteza incomparabile, depasind cu mult toti concurentii. IPhone 11 are memorie Ram de 4 Gb. iPhone 11 are 2 camere de 12 MP fiecare, care se deschid la f / 2.4 pentru unghi de camp de 120 grade si f / 1.8 pentru unghi larg. IPhone 11 are integrata si camera traditionala TrueDepth cu o rezolutie de 12 MP si oferind o diafragma f / 2.2. Camera frontala are Face ID, cea mai avansata si sigura tehnologie de recunoastere faciala pana in prezent. IPhone 11 este capabil sa inregistreze videoclipuri 4K la pana la 60 de cadre pe secunda (3840 x 2160 px).
iPhone XS Max
Carcasa sa cu certificare IP68 este realizata dintr-o placa de sticla armata pe fiecare parte si un contur din otel inoxidabil pentru margini. Ecranul masoara 6,5 inch, cu tehnologia Super AMOLED. Definitia ecranului este o adaptare a Super Retina HD la aceasta dimensiune a ecranului. Aceasta se traduce prin 1242 x 2688 pixeli. Acest display este Dolby Vision, HDR10, compatibil 3D Touch. Rata de reimprospatare ajunge la 120 Hz.
iPhone Xs Max nu are buton Touch ID, inlocuit partial de o noua bara software pe ecran pentru accesarea multitasking-ului si revenirea la meniul principal. In interiorul carcasei se ascunde un procesor A12 Bionic, compus din sase nuclee de aplicatii (doua pentru sarcini grele si patru pentru sarcini zilnice), un procesor grafic cu patru nuclee si un nou procesor neuronal. A12 Bionic vine cu 4 GB RAM, precum si cu o baterie de 3174 mAh. IPhone XS Max are un modem de categoria 16 LTE, Wi-Fi dual band MiMo si Bluetooth 5.0. Smartphone-ul este, de asemenea, compatibil cu GPS (Glonass, Galileo si QZSS) si NFC. Acesta din urma este compatibil cu alte aplicatii decat Apple Pay.
Echipamentul fotografic al iPhone Xs Max consta intr-un un senzor dublu iSight 12 + 12 megapixeli cu tehnologie Focus Pixels, blit true-tone quad-LED, deschidere lentila cu unghi larg la f / 1.8 pentru primul si deschiderea teleobiectivului la f / 2.4 pentru al doilea, autofocus cu detectie de faza Focus Pixels si stabilizator optic pentru cei doi senzori (disponibil si in modul video). Zoomul optic 2x este prezent. Datorita puterii A12 Bionic, iPhone Xs Max filmeaza in HD pana la 240 de cadre pe secunda si in 4K la 60 de cadre pe secunda. Captura audio este stereo.
iPhone XS
Phone XS are un display OLED Super Retina de 5,8 inch cu rezolutie de 2436 x 1125 pixeli. Datorita modului HDR, culorile sunt precise si reproduc fidel fidel realitatea. Carcasa sa este proiectata intr-o carcasa de sticla inconjurata de benzi din otel inoxidabil chirurgical. Aceasta carcasa este rezistenta la socuri, dar si la apa si praf, fiind certificata IP68. Lipsa unui buton principal modifica navigarea pentru a o face si mai usoara si mai lina. Din punct de vedere al securitatii, XS beneficiaza de FaceID.
Aceasta generatie de iPhone incorporeaza un procesor A12 Bionic. In ceea ce priveste spatiul de stocare, iPhone XS este disponibil in versiuni de 64 GB, 256 GB si 512 GB. Modelul prezentat de noi are 64 GB. Pentru partea foto, XS are un modul dublu de 12 megapixeli. Primul senzor este insotit de o deschidere a lentilelor cu unghi larg la f / 1.8, in timp ce al doilea senzor este asociat cu o deschidere a teleobiectivului la f / 2.4. Poate filma in 4K pana la 60 fps si este echipat cu un dublu OIS cu stabilizare optica a imaginii.
In ceea ce priveste autonomia, iPhone XS este echipat cu o baterie litiu-ion cu incarcare integrata compatibila cu reincarcare Qi rapida, care ii permite sa fie reincarcata pana la 50% in 30 de minute. In ceea ce priveste conectivitatea, iPhone XS are un GPS, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, NFC si o busola digitala.
iPhone XR
iPhone XR masoara 150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm si cantareste 194 de grame. Totul este certificat IP67, ceea ce inseamna ca acest dispozitiv este rezistent la apa si praf. Dispozitivul foloseste tehnologia LCD. Mai exact, este un ecran de 6,1 inch Liquid Retina HD cu o rezolutie de 1792 x 828 pixeli (326 ppi ). Poti activa din iCloud functia “Gasire iPhone”, foarte utila pentru blocarea sau urmarirea dispozitivului disparut.
iPhone XR este echipat cu un procesor A12 Bionic, care prezinta o arhitectura Fusion cu sase nuclee: cu doua nuclee cu pana la 15% mai rapide, patru nuclee mai eficiente din punct de vedere energetic cu pana la 50% mai eficiente decat modelele anterioare, un procesor grafic quad-core cu pana la 50 la suta mai rapid si un procesor puternic de semnal de imagine (ISP). iPhone XR este de asemenea echipat cu un Motor Neural, care poate gestiona pana la 5.000 de miliarde de operatii pe secunda.
iPhone XR este compatibil si vine cu iOS 12. Are un obiectiv foto-video cu unghi larg de 12 megapixeli f / 1.8 cu unghi larg cu autofocus rapid. Datorita cipului A12 Bionic si performantei sale de inteligenta artificiala, iPhone XR poate obtine efecte bokeh fara a utiliza un al doilea senzor pe partea din spate si ofera un HDR inteligent care accentueaza detaliile de pe fotografie. Pe partea din fata, exista un senzor de 7 MP (ƒ / 2.2) care permite, de asemenea, fotografierea in modul portret si reglarea adancimii campului. Datorita cipului A12 Bionic, iPhone XR poate efectua apeluri timp de 25 de ore, rasfoi internetul timp de 15 ore sau asculta audio timp de 65 de ore, potrivit producatorului. Este compatibil atat cu incarcare wireless, cat si cu incarcare rapida.
iPhone 8 Plus
Display-ul dispozitivului este Full HD de 5,5 inch, pentru o rezolutie de 401 pixeli pe inch. Ecranul are aceleasi imbunatatiri ca iPhone 8 in ceea ce priveste colorimetria si economia de energie. iPhone 8 Plus are o baterie de 2675 mAh ofera 21 de ore de comunicare 3G. Accepta incarcare rapida si incarcare wireless (standard Qi). Modemul incorporat in iPhone 8 Plus este compatibil cu categoria 16 LTE, WiFi dual band MiMo si Bluetooth 5.0 (precum si a doua generatie de Bluetooth personalizat Apple numit W2). Smartphone-ul este compatibil si cu GPS-ul (Glonass, Galileo si Beidou) si NFC.
Cei doi senzori ofera o rezolutie de12 megapixeli, in vreme ce o lentila are unghi larg si se deschide la f / 1.8, iar cealalta este un teleobiectiv si se deschide la f / 2.8. Senzorul cu unghi larg este intotdeauna insotit de un stabilizator optic, indiferent daca este in modul foto sau video. Blitul este QuadLED , iar focalizarea bazata pe tehnologia Focus Pixels. IPhone 8 Plus este echipat cu doua difuzoare stereo si butonul fals ID de pe iPhone 7. Este compatibil cu 3D Touch.
iPhone 8 Plus se bazeaza pe platforma si conectivitatea clasicului iPhone 8. Asadar, gasim chipset-ul Apple A11 Bionic, un hexa-core cu doua nuclee Monsoon pentru sarcini grele, patru nuclee Mistral pentru sarcini usoare si un GPU dezvoltat de Apple. Alaturi de aceste sase nuclee, capabile sa functioneze concomitent cu cerintele, A11 Bionic mai are un coprocesor in miscare M11 si doi coprocesori dedicati sistemului neural. Are o memorie de 3 GB RAM.
iPhone 7 Plus
Dispozitivul are 15,8 cm inaltime, 7,8 cm latime si 7,3 mm grosime pentru o greutate totala de 188 de grame. Prezinta un ecran LED de 5,5 inch care afiseaza 1920 x 1080 pixeli. Procesorul, integrand 4 nuclee, distribuie sarcinile dupa cum urmeaza: 2 nuclee pentru cele mai solicitante activitati, cu un ritm de 2,34 GHz, alte 2 nuclee atunci cand activitatile sunt mai putin pretentioase la 1,05 GHz. In ceea ce priveste memoria RAM, iPhone 7 Plus are 3 GB.
Pe partea de foto, dispozitivul are doi senzori in spate si unul in fata. In spate, cei doi senzori sunt diferiti: primul este conventional (numit unghi larg), in timp ce al doilea functioneaza ca un teleobiectiv si va aduce camerei un nivel de zoom fara degradarea imaginii. Primul obiectiv ofera o distanta focala de 28 mm si se deschide la f / 1.8, in timp ce al doilea are o distanta focala de 57 mm si se deschide la f / 2.8.
Senzorul de pe partea frontala a dispozitivului, cel pentru selfie-uri si Facetime, ofera o rezolutie de 7 megapixeli. Acest senzor este acum capabil sa filmeze in 1080p, oferind o imagine adecvata. Este posibil sa filmezi in 4K, chiar daca ecranul iPhone nu permite vizualizarea video in acest format (rezolutia ecranului este prea mica). Apple si-a echipat dispozitivul cu un dispozitiv Taptic Engine, care simuleaza click-ul, asa cum este deja cazul pe trackpads-urile cu cele mai noi laptopuri ale firmei cu Apple. Acest iPhone ieftin si bun este, de asemenea, primul smartphone Apple care are un sistem de sunet stereo.
Accesorii iPhone
Incarcator iPhone
Tehologia de incarcare wireless Qi functioneaza prin generarea unui camp electromagnetic total sigur intre incarcator si mobil, datorita procesului numit inductie magnetica. Incarcatoarele Qi au un sistem de transmisie specific care comunica cu alte dispozitive Qi in mod inteligent, folosind o frecventa electromagnetica specifica, astfel incat toate terminalele Qi vor functiona cu toate celelalte incarcatoare Qi, acum si in viitor.
Incarcatorul universal compatibil de la A+ este fabricat sub licenta Qi, ceea ce il face un dispozitiv sigur pentru smartphone-ului tau. Cu dimensiunile de 10 x 10 x 10 mm si o greutate de 75 g, isi poate gasi loc oriunde.
Poate fi conectat la o sursa de alimentare prin cablu USB. Este compatibil cu mai multe tipuri de telefon (iPhone 8 si mai noi, Samsung S9 si mai noi etc.). Este neaparat necesar sa verifici daca telefonul tau poate fi folosit cu acest dispozitiv inainte de a-l folosi.
Daca ai nevoie de un incarcator iPhone sau pentru un dispozitiv Samsung care sa fie compatibil cu incarcarea wireless, acest model iti poate servi foarte bine. Pe langa licenta Qi, dispozitivul are si functia de incarcare rapida, care iti va reda telefonul pentru utilizare intr-un timp mai scurt, si datorita puterii de 15 W.
Nu ocupa mult spatiu, datorita parametrilor in care se incadreaza (12,2 x 7,5 x 11,4 cm la o greutate de 179 g) si are un cablu de alimentare de 1 m.
Forma sa de sevalet ramane cea mai practica, de exemplu, pentru a urmari ecranul fara a fi necesar sa ridici dispozitivul. Dezavantajul este ca este mai putin compact si, prin urmare, mai putin convenabil de transportat. Pe scurt, un model pe care sa-l lasi pe noptiera sau birou.
Casti iPhone
AirPods Pro integreaza cipul H1 Apple, permitand o asociere rapida: deschide pur si simplu carcasa castilor in apropierea iPhone-ului, apasa butonul „conectati” de pe interfata care tocmai a aparut automat, si castile deja s-a imperecheat nu numai cu telefonul, ci si cu Apple Watch, iPad si Mac. Integrarea in “ecosistemul” software Apple inseamna, de asemenea, posibilitatea de a verifica nivelul de incarcare a fiecarei casti si a carcasei de la iPhone, sau chiar de a controla reducerea zgomotului din centrul de control sau chiar de pe Apple Watch.
Apasarea lunga poate controla optional activarea reducerii zgomotului sau asistentei Siri, in timp ce apasarile scurte sunt folosite pentru a controla redarea: o singura apasare pentru redare / pauza, dubla pentru urmatoarea pista, triplu pentru piesa anterioara. Ca aproape intotdeauna pe castile wireless adevarate, singurul lucru care lipseste este controlul volumului.
Autonomia AirPods Pro eate de aproximativ 5 h. Caseta de depozitare adauga putin mai mult de 4 incarcaturi complete suplimentare. Retineti ca respectiva carcasa este compatibila cu incarcarea wireless prin intermediul standardului Qi. Aceste casti iPhone sunt echipate cu senzori de proximitate. Acestea permit, in special, sa se intrerupa automat atunci cand scoateti un set cu casca, dar asta nu este totul: implicit, modul de transparenta este activat automat si pe cealalta casca din set.
Cea de-a doua generatie de casti Apple beneficiaza de conectivitate rapida cu toate dispozitivele Apple pe care le detii. De asemenea, au functia “Hey Siri”, care iti permite comunicarea directa cu asistenta Apple, care te va ajuta sa reglezi volumul redarii sau in efectuarea unui apel.
Dispunand de noul cip cu casca H1 proiectat de Apple, AirPods 2 utilizeaza senzori optici si accelerometre de miscare pentru a detecta cand le porti. Indiferent daca utilizezi doua casti sau doar una, cipul H1 ruteaza automat sunetul si activeaza microfonul. Si cand esti la telefon sau vorbesti cu Siri, un alt accelerometru cu detector vocal functioneaza in tandem cu microfoane cu forma de fascicul pentru a filtra zgomotul de fundal.
In termeni de autonomie, AirPods 2 iti pot oferi aproximativ 24 h de distractie, daca porti si carcasa lor la tine. Aceasta furnizeaza mai multe incarcari, pe langa cele 5 ore de ascultare sau 3 ore de convorbire incluse intr-un ciclu de incarcare al castilor.
Husa iPhone
Oricat de rezistente ar fi dispozitivele Apple, “paza buna trece primejdia rea”. Cu atat mai mult daca ai investit o mica avere intr-un telefon, nu ti-ar pica bine ca un moment de neatentie sa o faca pierduta. Cu cat gadgetul este mai scump si mai sofisticat, pretul reparatiilor creste.
De aceea, investitia intr-o husa iPhone este o cheltuiala utila. Pentru o potrivire perfecta, poti incerca o varianta originala, produsa de acelasi brand, care iti va asigura mularea perfecta pe fiecare orificiu ori buton. Siliconul este un material rezistent, dar placut la alegere.
Microfibra de pe interiorul husei contribuie la securizarea dispozitivului, iar culoarea negru este intotdeauna la moda, se potriveste la orice si nu are “dedicatie” de gen.
Iata un smartphone lansat de cei de la Apple in 2016, care are o dimensiune a ecranului medie (diagonala de 4.7 inch), preferata de cei care vor sa poata controla telefonul cu o singura mana in orice situatie. Modelul de iPhone, ieftin si bun, cel putin pentru acest brand, este indeajuns de mic pentru a nu fi necesara o geanta, si vine in continuare cu rezolutie Retina, dar dimensiunea isi va spune cuvantul atunci cand navigam online.
Varianta iPhone 7 este low cost, pentru ca are o memorie interna de 32 GB in timp ce capacitatea maxima oferita de producator pentru acest model este de 128 GB: daca nu doresti sa tii filme sau colectii mari de fotografii pe telefon, este suficienta. Smartfonul este extrem de performant si functioneaza cu ultima versiune de iOS, desi componentele hardware nu sunt ultima generatie oferita de cei de la Apple.
Acest iPhone are o camera de 12 MP care produce imagini exceptionale, si o camera frontala FaceTime cu rezolutie de 7 MP, perfecta pentru convorbirile cu familia si prietenii. Este primul model in care s-a renuntat la mufa jack (castile se conecteaza prin portul Lightning), dar pachetul include un adaptor pentru cei care utilizeaza casti de la alti producatori.
Ghid de cumparare
De la iPhone 7 Plus la 11 Pro sau 11 Pro max, noile smartphone-uri ale Apple au fost apreciate de fanii “marului”. Pentru a rezista in fata Samsung si Huawei, producatorul american inmulteste modelele. Astazi, cei care doresc sa cumpere un iPhone au de ales intre mai multe dispozitive mai mult sau mai putin eficiente si mai scumpe. Pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun iPhone care se potriveste profilului tau, descopera mai jos ghidul nostru special de cumparare:
Model mare sau compact: Acesta este unul dintre primele criterii de selectie, printre cele mai importante pentru multi dintre noi. Si dintr-un motiv bun, dimensiunea ecranului depinde de confortul nostru de a viziona videoclipuri, fotografii, aplicatii etc. Un display mare de telefon este potrivit pentru clipuri, fotografii sau jocuri, dar un model cu dimensiuni mai mici este mai nimerit pentru manevrarea practica si e mai usor sa-l tii in buzunar.
In aceasta zona, iPhone SE este cel mai compact, cu ecranul sau de doar 4 inch. Este versiunea ideala pentru cerinte multimedia reduse. In ceea ce priveste celelalte modele de iPhone, dimensiunea lor este asociata cu gama, modelele 6, 6S, 7 si 8 oferind ecrane de 4,7 inch. Chiar deasupra se afla gama Plus, care acopera 5,5 inch. Iar pentru cei care cauta cel mai mare format posibil, iPhone XS Max si chiar iPhone 11 Pro Max sunt construite cu ecrane care masoara nu mai putin de 6,5 inch.
Rezolutia ecranului: Daca dimensiunea ecranului conteaza, asa cum tocmai am aratat, trebuie sa fii atent si la rezolutia sa, o caracteristica care depinde din nou de utilizarea pe care o dai iPhone-ului. Daca viitorul tau smartphone este destinat in principal pentru telefonie, mesagerie instantanee sau navigare online, interfetele iPhone 6, 6S, 7, 8 sau chiar SE sunt suficiente. Pentru cei care cauta insa un model cu rezolutie de ecran adecvat pentru video sau fotografie, gama iPhone Plus ofera Full HD si iPhone XS Max o definitie de 1.242 x 2.688 pixeli.
Actualizarea sistemului de operare: Una dintre temerile recurente cu privire la modelele reconditionate, inclusiv printre amatorii de iPhone, priveste sistemul de operare potential invechit. In prezent, versiunea 13 a iOS de la Apple si destinata iPhone si iPad, este compatibila incepand cu iPhone 6.
Prin urmare, nu exista riscul de a folosi un dispozitiv cu un sistem de operare invechit din aceasta generatie de iPhone. Pe de alta parte, pentru cei care doresc modele mai vechi, cum ar fi iPhone 4 sau 5, dispozitivele lor iOS nu mai sunt actualizate si nu sunt intotdeauna compatibile cu cele mai recente aplicatii din App Store.
Spatiul de depozitare adecvat: Cand vine vorba de un smartphone, te ganditi imediat la videoclipuri, fotografii, muzica si aplicatiile de pe acesta. Si toate acestea necesita spatiu pentru a fi depozitat. In acest domeniu, Apple ofera multe posibilitati, fie pentru o utilizare relativ limitata, cum ar fi iPhone 6 si 16 GB de memorie, sau XS Max, oferind pana la 512 GB de stocare, demn de un laptop.
Pentru nevoile actuale, este inutil sa investesti in atat de mult spatiu si este recomandabil sa privilegiezi iPhone-uri la preturi bune cu o capacitate de 32 si 64 GB. Este mai mult decat suficient pentru a satisface nevoile in imagini si sunete, precum si pentru utilizarea a numeroase aplicatii.
Designul: Daca trebuie sa alegi o constanta in ceea ce priveste Apple, poate fi foarte bine designul elegant si rafinat al dispozitivelor sale iPhone. Dar fiecare model are, de asemenea, propriul sau stil, care ii permite sa se distinga de celelalte, de la o generatie la alta.
Printre cele mai remarcabile se numara iPhone X, XR si XS, al caror ecran este mai extins, reducand la minimum portiunea de dispozitiv care formeaza cadrul display-ului, dezvelind o banda neagra foarte subtire in partea de sus. Un stil care se refera la modelele mai vechi, care prezinta un design mai sobru si obisnuit, precum iPhone 7 sau 8. Observam si o gama larga de culori pentru majoritatea versiunilor.
Camerele foto: Unul dintre argumentele preferate ale Apple pentru a face fata concurentei este calitatea capturii de fotografii sau videoclipuri de pe smartphone-urile sale. Cu toate acestea, intrucat cerintele continua sa creasca de-a lungul timpului, nu toate iPhone-urile ieftine si bune sunt create egale in acest domeniu, in special modelele 6 sau 6S, deja cunoscute la momentul respectiv, fiind sub concurenta.
Pentru a obtine fotografii de foarte buna calitate, fara a cauta totusi excelenta cu orice pret, ar trebui sa favorizezi modelele de la iPhone 7 si senzorul sau de spate de 12 megapixeli, mai mult decat suficient pentru a satisface cele mai multe nevoi. Dar, pentru cei care cauta o calitate fotografica exemplara, iPhone 11 si senzorul sau cu spatele dual ofera mult mai multe posibilitati cu redare remarcabila, indiferent de situatie.
Dual SIM: Uneori, nevoile noastre de comunicare necesita utilizarea a doua linii telefonice separate, in special pentru nevoile profesionale, pe langa linia personala. Si in loc sa jonglezi intre doua telefoane, fiecare cu cartela SIM, este posibil sa optezi pentru un model dual SIM. Cu toate acestea, numai iPhone XR si XS ofera aceasta optiune.
Autonomia: Este posibil ca iPhone-urile sa se imbunatateasca considerabil in ceea ce priveste autonomia, dar nu sunt cele mai bune din segmentul telefoniei mobile. IPhone Xs si Xs Max sunt astfel in bataia pustii si se lupta sa se distinga de concurenta lor. IPhone Xr, o versiune mai ieftina a iPhone Xs, poate face unele concesii la nivel tehnic (fara ecran OLED sau camera dubla in spate), dar compenseaza cu usurinta prin autonomia sa.
Dupa ce ai aflat care sunt criteriile dupa care sa identifici cele mai bune iPhone-uri, poti citi in continuare raspunsuri la intrebari frecvente, precum si diferite modalitati de a-ti reseta dispozitivul la nevoie.
Intrebari frecvente
Cum descarc poze de pe iphone?
Conecteaza telefonul la computer utilizand cablul USB furnizat de Apple. Daca este prima data cand conectezi iPhone-ul la acest dispozitiv, pe ecranul telefonului va aparea o fereastra de alerta.
Fa click pe butonul Trust pentru a permite computerului sa acceseze fisiere stocate pe dispozitivul Apple. Windows iti va oferi apoi accesul direct la continutul iPhone-ului. Daca nu apare niciun mesaj, fa click pe pictograma My Computer, selecteaza iPhone-ul din lista dispozitivelor amovibile.
In folderul iPhone-ului, vei gasi un director care contine toate fotografiile. Folosind mouse-ul, fa click pe imaginile pe care doresti sa le salvezii si muta-le intr-un director de pe computer, tinand degetul apasat pe buton.
Cum pun muzica pe iphone?
Cel mai obisnuit mod de a importa muzica pe un iPhone este prin iTunes. Este foarte simplu si practic. Conecteaza iPhone la iTunes si fa clic pe pictograma dispozitivului, apoi introdu pagina de informatii a dispozitivului. Trebuie doar sa faci clic pe optiunea Muzica. Selecteaza pentru a sincroniza intreaga biblioteca de muzica sau listele de redare preferate. Dupa verificarea melodiilor dorite, fa click pe Aplicare pentru a incepe sincronizarea.
Cat costa un iphone?
Pretul unui iPhone difera foarte mult in functie de modelul acestuia sau de achizitionarea unui telefon nou sau la mana a doua. Pentru un produs nou, poti plati intre 1500 si pentru 15000 lei, in vreme ce unul second hand incepe de la cateva sute de lei. Oricum, inainte de a face o achizitie, studiaza foarte bine piata pentru a alege, pe cat posibil, un iPhone la un pret bun.
Cum descarc muzica pe iphone?
Exista mai multe variante, dar nu trebuie numaidecat sa instalezi o aplicatie. Va trebui insa sa ai un cont Cloud. Aceasta platforma care iti permite sa salvezi informatiile online este favorabila acestui tip de activitate. Trebuie sa accesezi setarile iPhone, sa mergi la iCloud, sa creezi un ID Apple.
Apoi, va trebui sa completezi formularul. Introdu o adresa de e-mail valida pentru a te putea conecta la iCloud. Vei primi un cod de confirmare a contului. Cu acest cont poti stoca muzica si te poti conecta cu usurinta la iTunes, platforma pentru muzica a Apple.
Cat tine bateria la iphone?
Este un lucru stiut ca bateria unui iPhone se descarca mai repede decat a unui alt smartphone. Dar si intre dispozitivele Apple exista diferente mari. Durata unui ciclu de incarcare depinde de modelul telefonului, de vechimea bateriei, de intensitatea utilizarii, de numarul de programe care ruleaza etc. In general, te poti astepta sa-ti incarci telefonul la fiecare cateva ore, in fiecare zi sau, intr-un caz fericit, la mai bine de 24 de ore.
De ce se descarca bateria repede la iphone?
Cu cat bateria este mai uzata, cu atat se va descarca mai repede. Dar, in afara de acest fapt, mai exista o serie de potentiale cauze: mentinerea unor aplicatii active tot timpul fara ca acestea sa fie neaparat necesare: localizarea automata, datele mobile, actualizarea automata a tuturor programelor, notificarile si AirDrop, Bluetooth etc. De asemenea, luminozitatea prea mare a ecranului va consuma multa energie, prea multe descarcari, indiferent de natura lor, suprasolicita sistemul, utilizarea la parametri maximi a dispozitivului chiar daca indicatorul bateriei indica 20% sau chiar mai putin etc.
Ce inseamna backup iphone?
Exista multe motive pentru pierderea datelor: virusi, bug-uri de software, defectiuni de hardware, coruptie de fisiere, incendiu, inundatii, furt, eroare de utilizator, deblocare iPhone etc. Aceste diverse inconveniente duc uneori la pierderea de date foarte importante. Acesta este motivul pentru care este esential sa faci backup-uri de date. Copiile de rezerva vor face posibila captarea si sincronizarea unor “instantanee punctuale”, pe care va fi posibila restaurarea in cazul unei probleme pentru a recupera datele pierdute. Aceasta revenire in timp se numeste “recuperare fisier”.
Unde se salveaza backup la iphone?
Cea mai simpla metoda de a administra eficient functia de backup pe iPhone este salvarea datelor, automat sau manual, in contul tau Apple de pe iCloud. Cele doua conditii sine qua non sunt existenta ID-ului tu Apple si o conexiune la internet. Pentru a gasi informatiile, trebuie sa urmezi urmatorii pasi: Configurari – iCloud – Stocare si Backup – Gestionare stocare.
Ce pret are iPhone 11?
Un aparat nou cu o capacitate de 64 GB porneste cam de la 3500 de lei, iar cel de 128 GB, de la 4000 lei. O solutie nu cu mult mai ieftina ar fi varianta produselor resigilate, iar daca vrei un iPhone la pret bun, poti testa, cu maxima prudenta, si piata SH, unde poti plati si 3000 de lei.
Cum resetezi un iPhone
Daca iPhone-ul tau are probleme cu bug-uri, aplicatii care se prabusesc sau daca pur si simplu nu vrea sa porneasca, poate fi necesar sa il resetezi. Resetarea telefonului poate fi o idee buna si daca ai probleme cu lentoarea reactiei sau cu o baterie care se descarca prea repede, ori daca trebuie sa executi o operatiune de decodare iPhone. Procedand astfel, multe fisiere temporare sau indexari aleatorii vor fi sterse, ceea ce ii va permite dispozitivului sa functioneze mai bine. Iata cateva variante in care iti poti rezolva problema:
Fa Backup
Inainte de a-ti reseta iPhone la zero, este esential sa faci o copie de rezerva a datelor. Se poate face prin iCloud. Acceseaza Setari → [contul tau] → iCloud. Activeaza optiunea Backup iCloud. Acest lucru iti permite sa automatizezi copii de rezerva ale datelor tale. Da click pe Backup. Aceasta este cea mai simpla metoda, si este necesara doar o conexiune la internet.
iPhone-ul tau intampina o anomalie in functionarea sa si nu mai raspunde
Apasa si mentine apasat butonul “Acasa” timp de aproximativ 6 secunde, pana cand apare ecranul de pornire. Acum poti reseta dispozitivul prin meniul de setari> General> Resetare. Alege “Resetati toate setarile”. IPhone-ul tau va sterge apoi toate datele si va restabili setarile din fabrica. Se va reporni de parca este prima data cand il deschizi.
IPhone-ul tau nu va mai porneste
In aceasta situatie, pentru a reseta dispozitivul trebuie sa tii apasate butoanele “Sleep” (butonul de sus) si “Home” simultan timp de aproximativ zece secunde, pana cand sigla Apple (un mar) apare.
Resetezi un iPhone de model mai nou
Pe iPhone 8, iPhone X si iPhoneXS, nu mai exista un buton de pornire, deci procedura este usor diferita. Pentru a reseta, apasa pur si simplu butonul de ridicare a volumului, apoi butonul pentru de reducere a volumului si lasa in sfarsit degetul apasat pe butonul de pornire pana cand apare logo-ul Apple.
Hard Reset
Uneori se intampla si faptul ca o simpla resetare iPhone nu este suficienta pentru a depasi erorile care paraziteaza cu totul smartphone-ul sau ca acesta din urma pur si simplu nu vrea sa porneasca deloc. In acest caz, este necesar sa resetezi complet telefonul. Iata cum:
Inainte de orice, asigura-te ca ai o copie de siguranta a tuturor datelor tale personale (fotografii, videoclipuri etc.), deoarece acestea vor fi distruse in acest proces.
Resetare completa din Meniu
Actioneaza din Meniu: Setari> General> Resetare. Alege “Resetati continutul si setarile”. Alege “Sterge iPhone”. Confirma alegerea si asteapta pana la sfarsitul procesului.
Resetare totala prin iTunes
Conecteaza-ti iPhone-ul la un computer unde este instalat iTunes. Odata ajuns in iTunes, selecteaza-ti iPhone-ul si alege “Resetare iPhone”. Confirma alegerea si asteapta pana la sfarsitul procesului.